Floris Hulshoff Pol - 02 februari 2023

Minister Adriaansens neemt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers in ontvangst

Minister Adriaansens neemt Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers in ontvangst image

Brancheverenigingen NLdigital, Dutch Data Center Association, Dutch Cloud Community, Fiber Carrier Association en Cyberveilig Nederland overhandigen het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers aan minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat. De minister ontmoet vertegenwoordigers van de vijf branches en krijgt het plan overhandigd door Emily Glastra, voorzitter van NLdigital.

De groei van de arbeidsmarkt kan de groei van de vraag naar digitalisering niet bijbenen. Van grote ICT-bedrijven, tot bedrijven met een bedrijfsvoering die vooral afhankelijk is van ICT. Van zorg en onderwijs tot lokale en rijksoverheid. Iedereen heeft ICT'ers nodig om de digitale transformatie van Nederland vorm te geven. Werkgevers zien het tekort aan goed opgeleid personeel als de grootste bedreiging voor toekomstige groei.

Actieplan Groene en Digitale Banen

Het ministerie van EZK werkt al langer aan een Actieplan Groene en Digitale Banen. Met het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers willen de branches laten zien hoe zij het chronische tekort aan ICT’ers willen aanpakken.

Een belangrijk onderdeel van het Aanvalsplan Chronisch Tekort ICT’ers zijn de interventies die het bedrijfsleven wil inzetten. Bijvoorbeeld meer mbo IT-talent bijscholen en de diversiteit in de sector vergroten. De brancheorganisaties vragen steun van het ministerie om deze interventies te kunnen opschalen en verder vorm te geven.

Bij de overhandiging waren aanwezig:

  • Emily Glastra, NLdigital, digitale sector
  • Stijn Grove, Dutch Data Center Association, datacentersector
  • Erik Bais, Dutch Cloud Community, cloudsector
  • Andrew van der Haar, Fiber Carrier Association, connectiviteitsector
  • Petra Oldengarm, Cyberveilig Nederland, cybersecuritysector
BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!