Floris Hulshoff Pol - 02 februari 2023

Gerucht: Apple werkt aan een vouwbare iPad

Gerucht: Apple werkt aan een vouwbare iPad image

Vouwbare schermen zijn al enkele jaren een trend bij merken als Samsung en OPPO. Apple bleef tot nu echter weg van deze trend. Volgens analist Ming-Chi Kuo komt daar volgend jaar verandering in, wanneer de techreus een vouwbare iPad zou introduceren. Andere insiders zetten echter hun twijfels bij die claim.

In een reeks tweets meldt Ming-Chi Kuo, doorgaans zeer goed geïnformeerd over Apple's toekomstplannen, dat er de komende negen tot twaalf maanden geen nieuwe iPad verschijnt Apple is zich volgens de analist van TF International Securities volledig aan het focussen op een gloednieuw vouwbaar model, dat in 2024 het levenslicht moet zien.

Geproduceerd door Anjie Technology

De productie zou plaatsvinden bij het Chinese bedrijf Anjie Technology. Kuo haalt zijn informatie onder meer bij bronnen die hij heeft in de Aziatische bevoorradingsketen van Apple, meldt website MacRumors.

Over de 'vouwbare iPad' deelt Ming-Chi Kuo verder weinig details, behalve dat het toestel voorzien zou zijn van een kickstand uit licht en sterk koolstofvezel.

Andere insiders hebben twijfels

Er doken al eerder geruchten op over een dergelijk toestel. Maar de foldable iPad waarover analist Ross Young in maart vorig jaar gewag maakte, met een beeldscherm van 20-inch, zou pas veel later (2026 of 2027) op de markt komen. Voor 2024 verwacht hij eerder 'gewone' nieuwe iPads, zij het met een meer geavanceerd OLED-display.

Ook een andere insider, Mark Gurman van persagentschap Bloomberg, heeft naar eigen zeggen nog niets gehoord over een vouwbare Apple-tablet die al volgend jaar zou verschijnen.

In samenwerking met Data News

Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023 SLTN Vierkant
Vertiv BW week 6 liggend oranje/vierkant blauw 04-12-2023 tm 11-12-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!