Wouter Hoeffnagel - 07 februari 2023

Bitvavo bereikt akkoord met failliete cryptoplatform Genesis

Bitvavo bereikt akkoord met failliete cryptoplatform Genesis image

Het Nederlandse cryptoplatform Bitvavo en het failliet cryptplatform Genesis hebben een akkoord bereikt. Klanten van Bitvavo hadden in totaal 280 miljoen euro aan cryptovaluta uitgeleend aan Genesis. 80 tot 100% van dit bedrag krijgt Bitvavo naar verwachting terug.

Genesis is failliet verklaard nadat het in de problemen kwam na het instorten van cryptomarkt FTX. Digital Currency Group (DCG), het moederbedrijf van Genesis, gaat het geleende geld terugbetalen aan Bitvavo. Eerder stelde DCG nog voor 70% van het geleende bedrijf te compenseren. Hiermee ging Bitvavo niet akkoord.

Het plan moet nog worden goedgekeurd door een vertegenwoordiger van alle schuldeisers. "Hoewel het vandaag gepresenteerde principeakkoord dus nog niet geformaliseerd is en nog aan verandering onderhevig kan zijn, zijn wij optimistisch omdat het overgrote deel van de schuldeisers, alsmede DCG en Genesis, betrokken waren bij de opstelling van dit plan en het op hoofdlijnen eens zijn over de financiële afwikkeling", schrijft Bitvavo op zijn website.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!