Floris Hulshoff Pol - 08 februari 2023

Cisco helpt organisaties sustainability doelstellingen te halen

Cisco helpt organisaties sustainability doelstellingen te halen image

Cisco kondigt tijdens zijn Cisco live 2023 event in Amsterdam CO2-emissie-inzichten aan in Webex Control Hub die bruikbare inzichten levert om organisaties te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken. De tool is de eerste in zijn soort in de samenwerkingsindustrie en biedt scope 2-emissierapportage en aanbevelingen voor het optimaliseren van het energieverbruik en het gebruik van Webex-apparaten.

Deze nieuwe mogelijkheid maakt deel uit van Cisco's grotere inzet voor duurzaamheid, waaronder het doel om in 2040 netto geen broeikasgassen meer uit te stoten en om zijn producten te blijven innoveren met duurzaamheid als prioriteit, aldus Cisco.

Volgens Gartner plaatsten CEO's het afgelopen jaar voor het eerst ecologische duurzaamheid in hun top 10 van strategische zakelijke prioriteiten. Van de 80% CEO's die van plan zijn om in 2022 en 2023 te investeren in nieuwe of verbeterde producten, werd ecologische duurzaamheid genoemd als de op twee na grootste drijfveer, net achter functionele prestaties en algemene kwaliteit. CEO's erkennen duurzaamheid ook als onderscheidende factor voor de concurrentie - in feite staat het op hetzelfde niveau als merkvertrouwen onder respondenten.

"Bij Cisco zijn we gefocust op het helpen creëren van een duurzamere en positievere impact over de hele wereld", zegt Jeetu Patel, EVP en GM, Security and Collaboration, Cisco. "Een van de cruciale redenen waarom we producten en oplossingen ontwerpen met circulaire ontwerpprincipes in het achterhoofd, is om onze klanten te helpen hun doelen op het gebied van milieu, duurzaamheid en bestuur te bereiken, en wij zijn het enige bedrijf dat een dergelijke functie aanbiedt."

Koolstofemissie-inzichten in de Webex Control Hub stellen bedrijven in staat om:

Schat het energieverbruik en de gerelateerde kooldioxide-equivalent (CO2e)-emissies van Cisco-samenwerkingsapparaten. De berekeningen zijn gebaseerd op formules van erkende overheidsinstanties zoals de US Environmental Protection Agency

Bekijk emissietrends in de loop van de tijd om de voortgang in de richting van duurzaamheidsdoelen te volgen

Begeleid IT-beheerders om functies zoals Webex's Office Hours in te schakelen om hun energieverbruik te verminderen

Koolstofemissie-inzichten zijn beschikbaar in Webex Control Hub en standaard ingeschakeld voor IT-beheerders. De geschatte gegevens die het genereert, kunnen worden geëxporteerd via een API voor integratie in tools voor duurzaamheidsrapportage van klanten. Carbon Emissions Insights is vanaf deze zomer beschikbaar.

Het doel van Cisco is dat in 2025 100% van de nieuwe Cisco-producten en -verpakkingen circulaire ontwerpprincipes bevatten, waarbij Cisco-samenwerkingsapparaten hierin een grote rol spelen. Een voorbeeld van ons streven naar circulair ontwerp is de Cisco Room Bar, die vorig jaar werd uitgebracht met 100% recyclebaar verpakkingsmateriaal om tot 165.000 kilo verpakkingsmateriaal per jaar te elimineren. Bovendien zal de Cisco IP Phone 8800-serie vanaf 2025 modellen bevatten die zijn gemaakt met 100 procent Post-Consumer Recycled (PCR) hars, waardoor het gebruik van nieuw plastic met meer dan 3 miljoen pond per jaar zal worden verminderd.

Cisco moedigt klanten, partners en werknemers aan om deel te nemen aan het Takeback and Reuse Program, waarbij 99,9% van Cisco's end-of-use hardware die wordt geretourneerd, wordt hergebruikt of gerecycled.

Ga voor meer informatie naar www.webex.com en lees Cisco's nieuwste Purpose Report.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!