Wouter Hoeffnagel - 08 februari 2023

Britse toezichthouder niet akkoord met overname Activion Blizzard door Microsoft

Britse toezichthouder niet akkoord met overname Activion Blizzard door Microsoft image

De Britse antimededingingsautoriteit CMA keurt de overname van gamestudio Activision Blizzard door Microsoft niet goed. De toezichthouder vreest dat Microsoft een dominante positie krijgt op de markt voor videogames.

Microsoft kondigde in januari aan Activision Blizzard over te nemen voor 69 miljard dollar. Activision Blizzard is een grote speler in de videogamemarkt en bekend van onder meer Call of Duty, Crash Bandicoot, Diablo, Heartstone, Overwatch en World of Warcraft.

Verstoring van de concurrentie

De CMA oordeelt dat de overname de concurrentie op de markt ernstig zou verstoren. Ook vreest de toezichthouder dat dit een negatieve impact heeft op de positie van klanten. De antimededingingsautoriteit wil daarom niet akkoord gaan met de overname. Microsoft krijgt de gelegenheid aanpassingen voor te stellen om de zorgen van de CMA weg te nemen.

Ook in andere landen onderzoeken autoriteiten de overname. Zo voert de Europese Commissie een diepgravend onderzoek uit, waarvan de beslissing uiterlijk begin april wordt verwacht. In de VS sprak de Federal Trade Commission (FTC) zich eerder net als de CMA al negatief uit over de overname.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!