Wouter Hoeffnagel - 09 februari 2023

Online Payment Platform breidt uit naar Verenigd Koninkrijk

Online Payment Platform breidt uit naar Verenigd Koninkrijk image

Online Payment Platform, een gespecialiseerde betaaldienstverlener voor platformen en marktplaatsen, opent een vierde kantoor in Europa. Naast het hoofdkantoor in Delft en vestigingen in Berlijn en Antwerpen breidt het bedrijf nu uit naar Londen. Online marktplaats Gumtree is de eerste Britse klant van Online Payment Platform.

De aankondiging volgt bijna een half jaar na de investering van Wordline, een speler in betaaldiensten, in Online Payment Platform. Het openen van een kantoor in het Verenigd Koninkrijk is een volgende stap om de groei te versnellen. “Engeland loopt voorop op het gebied van platformen, online handelsvolumes en investeringen in de platformeconomie”, zegt Richard Straver (foto), oprichter van Online Payment Platform. “Aangezien wij gespecialiseerd zijn in betalingen voor marktplaatsen en platformen, liggen hier legio kansen. Het openen van een kantoor is dan ook een belangrijke stap om onze groei te versnellen. Het feit dat we al samenwerken met de grootste marktplaats in het Verenigd Koninkrijk geeft bovendien veel vertrouwen in dat hetgeen we aanbieden ook goed aansluit bij de lokale markt.”

Betaaloplossingen voor specifieke vraagstukken

Online Payment Platform bedient diverse grote klanten waaronder Marktplaats, Royal FloraHolland, eBay Kleinanzeigen, Nature.House en PayPal. Het bedrijf levert betaaloplossingen voor specifieke vraagstukken bij marktplaatsen en platformen. Zo is voor Gumtree een oplossing ontwikkeld waarmee consumenten veilig en snel onderling tweedehands auto’s kunnen afrekenen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van nieuwe betaaltechnieken zoals Open Banking in combinatie met Faster Payment System (FPS). Daarnaast levert OPP ook eerstelijns support en bemiddelt het bij geschillen tussen gebruikers van Gumtree. Het onderscheidt zich hiermee naar eigen zeggen van andere payment service providers zoals Stripe en Adyen.

Ook creëerde Online Payment Platform voor veilingplatformen zoals Royal FloraHolland een speciale betaalmethode. Hiermee kan wereldwijd geld overgemaakt worden naar een dedicated escrow account via traditionele banksystemen en kan van tevoren gegarandeerd worden dat de koper de producten kan betalen. Verder maakte Online Payment Platform recent Klarna-betalingen tussen consumenten mogelijk.

Miljarden transacties

“Meer dan 150 platformen en miljoenen verkopers in heel Europa maken inmiddels gebruik van onze dienstverlening waarmee we miljarden transacties verwerken”, zegt Straver. “Naast het verleggen van onze geografische grenzen blijven we dit ook doen op het gebied van innovatie. Daarmee helpen we klanten de meest gebruikersvriendelijke oplossingen in te zetten. Met het nieuwe kantoor versterken we onze positie als gespecialiseerde betaaldienstverlener voor marktplaatsen en platformen en ik zie dan ook uit naar nieuwe samenwerkingen met leidende partijen in heel Europa.”

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!