Floris Hulshoff Pol - 09 februari 2023

Fujitsu lanceert platform voor Web3 developers

Fujitsu lanceert platform voor Web3 developers image

Fujitsu heeft vandaag de lancering aangekondigd van zijn "Fujitsu Web3 Acceleration Platform", dat een ontwikkelingsomgeving biedt, evenals verschillende service-API's op basis van blockchain en krachtige computertechnologieën. Fujitsu ziet het platform als een toekomstige community voor gebruikers in start-ups, partnerbedrijven en universiteiten die werken aan de ontwikkeling van de volgende generatie Web3-applicaties en -diensten.

Het nieuwe platform zal gebruikers verbinden met Fujitsu's bestaande suite van Computing as a Service ("CaaS") applicaties, waaronder "CaaS HPC" en "CaaS Digital Annealer", evenals de "Fujitsu Computing as a Service Data e- TRUST" ("Data e-TRUST") module. Data e-Trust maakt gebruik van Fujitsu's "IDentitY eXchange" ("IDYX") en "Chain Data Lineage"technologieën voor het waarborgen van de authenticiteit van transacties en veilige gegevensdistributie en -gebruik tussen verschillende systemen en diensten met blockchain en andere hulpmiddelen voor gegevensverificatie. Voor de toekomst plant Fujitsu ook aanvullende technologiemodules voor het platform, waaronder de transparante technologie voor vertrouwensoverdracht en "ConnectionChain" -technologie.

Fujitsu zal gratis toegang tot het platform bieden aan geselecteerde deelnemers aan zijn wereldwijde partnerprogramma, "Fujitsu Accelerator Program for CaaS" , om co-creatie van nieuwe Web3-services te stimuleren. Programmapartners kunnen het platform vanaf maart 2023 in Japan gaan gebruiken, waarbij de beschikbaarheid stap voor stap wordt uitgebreid naar partners wereldwijd vanaf fiscaal 2023.

Het platform zal bijdragen aan de realisatie van een rijk ecosysteem dat gebruikers in staat stelt nieuwe toepassingen voor Web3 te creëren, waardoor nieuwe manieren mogelijk worden om vrij en veilig te communiceren, gegevens te creëren en te delen voor gebruikssituaties, waaronder het beheer van digitale inhoud, contracten, zakelijke transacties en processen.

Onder zijn visie voor Fujitsu Uvance om een duurzame wereld te bereiken, wil Fujitsu uiteindelijk een Web3-platform aanbieden waarmee bedrijven en individuele gebruikers verbinding kunnen maken om samen transformationele oplossingen met toegevoegde waarde te creëren voor een verscheidenheid aan problemen waarmee de samenleving wordt geconfronteerd.

Lees meer hier.

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!