Witold Kepinski - 09 februari 2023

IBM introduceert Vela AI-geoptimaliseerde cloud-native supercomputer

IBM introduceert Vela AI-geoptimaliseerde cloud-native supercomputer image

IBM introduceert zijn Vela AI-geoptimaliseerde cloud-native supercomputer.  Vela is al online sinds mei 2022 en gehuisvest in IBM Cloud, en is momenteel alleen voor gebruik door de IBM Research-gemeenschap.

IBM meldt: "De keuzes die we met dit ontwerp hebben gemaakt, geven ons de flexibiliteit om naar believen op te schalen en gemakkelijk vergelijkbare infrastructuur te implementeren in elk IBM Cloud-datacenter over de hele wereld. Vela is nu onze go-to-omgeving voor IBM-onderzoekers die onze meest geavanceerde AI-mogelijkheden creëren, inclusief ons werk aan basismodellen en waar we samenwerken met partners om allerlei soorten modellen te trainen."

IBM meldt verder over Vela: "We kijken ernaar uit om meer te delen over aankomende verbeteringen aan zowel de productiviteit als de prestaties van eindgebruikers, mogelijk gemaakt door opkomende systemen en software-innovaties. We zijn ook enthousiast over de mogelijkheden die mogelijk worden gemaakt door onze voor AI geoptimaliseerde processor, de IBM AIU , en zullen hier in toekomstige communicatie meer over delen. Het tijdperk van cloud-native AI-supercomputing is nog maar net begonnen."

Lees meer details over IBM Vela hier.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!