Redactie - 13 februari 2023

Axis gaat samenwerking aan met ethische hackers

Axis Communications start een samenwerking met Bugcrowd, een speler in crowdsourced cybersecurity. Axis lanceert met het beveiligingsbedrijf een bug bounty-programma, waarbij ethische hackers en beveiligingsexperts tegen een beloning wordt gevraagd om kwetsbaarheden op te sporen. Daarmee wil het bedrijf meer doen om proactief mogelijke veiligheidsproblemen in AXIS OS – het op Linux gebaseerde besturingssysteem dat de meeste Axis-producten aanstuurt – te identificeren, te patchen en bekend te maken.

Door samen te werken met Bugcrowd en zijn Security Knowledge Platform kan Axis gebruik maken van de expertise van het bedrijf op het gebied van cyberbeveiliging, de ontwikkelde software-as-a-service en het wereldwijde netwerk van ethische hackers. Axis erkent het belang en het harde werk van beveiligingsonderzoekers en ethische hackers. Het bedrijf gelooft dat duurzame cyberbeveiliging op lange termijn wordt gecreëerd door samenwerking en transparantie.

Kwetsbaarheden sneller aanpakken
Axis start het bug bounty-programma om resultaten op het gebied van beheer van eventuele kwetsbaarheden te versnellen. De samenwerking is een extra element van de transparante strategie voor het beheer van kwetsbaarheden bij Axis.

Onderdelen van het bug bounty-programma:

Gebruikmakend van zijn Crowdmatch™ AI-gebaseerde matchingtechnologie, nodigt Bugcrowd zijn geregistreerde ethische hackers en beveiligingsonderzoekers met relevante vaardigheden en ervaring uit om AXIS OS-gebaseerde producten te testen die beschikbaar worden gesteld.
Onderzoekers die kwetsbaarheden ontdekken, komen in aanmerking voor een ‘bounty’-beloning met betalingen die variëren, afhankelijk van de ernst van de kwetsbaarheid.
Axis zal de kwetsbaarheden vervolgens op transparante wijze naar buiten brengen en patches leveren voor de betrokken AXIS OS-versies.
Beveiligingsonderzoekers en ethische hackers die mee willen doen aan het bug bounty-programma kunnen zich opgeven bij Axis via deze site.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!