Wouter Hoeffnagel - 14 februari 2023

Cloudian integreert met nieuw Veeam Data Platform

Cloudian integreert met nieuw Veeam Data Platform image

Cloudian integeert zijn HyperStore-objectopslag met het nieuwe Veeam Data Platform, dat Veeam Backup & Replication (VBR) v12 omvat. Met het onlangs uitgebrachte Veeam Data Platform kunnen klanten hun workflow voor gegevensbescherming vereenvoudigen door gegevens rechtstreeks op te slaan in Cloudian on-premises object storage, waardoor de primaire back-uplaag en de bijbehorende kosten overbodig worden. Het gecombineerde aanbod vergroot volgens Cloudian de kostenbesparingen en verbetert tegelijkertijd de bescherming tegen ransomware door gegevens onmiddellijk te verplaatsen naar een onveranderlijk opslagplatform dat beschermd is tegen encryptie door aanvallers.

Traditionele back-upworkflows vereisen meerdere lagen van opslagplatforms, waaronder een tussenlaag voor opslag op korte termijn en een tweede laag – meestal object storage – voor het bewaren van gegevens op langere termijn. Met het nieuwe Veeam Data Platform en de Cloudian-oplossing kunnen gegevens echter rechtstreeks worden opgeslagen op het beveiligde objectopslagplatform van Cloudian. Een tussenlaag is hierdoor niet nodig, wat een kostenbesparing mogelijk maakt.

Meer data beschermen

“Organisaties hebben oplossingen nodig om meer data te beschermen, met snel en betrouwbaar herstel”, zegt Larissa Crandall (foto), vice-president Channel and Alliances bij Veeam. “Het nieuwe Veeam Data Platform is een enkelvoudig platform dat meer geavanceerde databeveiliging, herstel en hybride cloudmogelijkheden biedt dan ooit tevoren. Cloudian maakt gebruik van het Veeam Data Platform, dat VBR v12 bevat, om best-in-class veilige back-up en snel, betrouwbaar herstel te bieden dat bedrijven draaiende houdt. Met een direct-to-object storage-workflow zijn we verheugd om deze oplossing naar onze gezamenlijke klanten te brengen, zodat ze kunnen profiteren van solide bescherming tegen ransomware en operationele efficiëntie.”

De combinatie biedt gebruikers toegang tot:

  • Ransomware-bescherming (S3 Object Lock) door het creëren van onveranderlijke back-ups die voorkomen dat cybercriminelen gegevens verwijderen of wijzigen. Zo kunnen niet-geïnfecteerde gegevens snel worden hersteld zonder losgeld te betalen.
  • Beveiliging op ondernemingsniveau door het beschermen van gegevens met encryptie, geïntegreerde firewall, RBAC/IAM- en SAML-toegangscontroles en certificering met wettelijke vereisten zoals Common Criteria, FIPS en SEC Rule 17a-4(f)
  • Gegevensduurzaamheid: configureerbaar tot 14 negens aan gegevensbeschikbaarheid vens tegen hardwarefalen.

Ondersteuning voor Veeam's SOSAPI

Daarnaast kondigde Cloudian ondersteuning aan voor Veeam's nieuwe Smart Object Storage API (SOSAPI), waardoor Veeam-gebruikers voor het eerst toegang hebben tot HyperStore-gebruiksstatistieken vanuit de Veeam-console om hun capaciteitsgebruik gemakkelijker te beheren en te plannen.

Het nieuwe Veeam Data Platform en Cloudian-oplossing vertegenwoordigen een doorbraak in operationele efficiëntie, beveiliging en kosten”, zegt Larry Meese, VP products & solutions bij Cloudian. “Door de tussenliggende staging-laag die andere oplossingen nodig hebben te elimineren vereenvoudigen het Veeam Data Platform en de Cloudian-oplossing de workflow, versnellen zij het back-uppen naar een door ransomware beschermd platform en verlagen zij de totale opslagkosten.”

Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!