Wouter Hoeffnagel - 15 februari 2023

ESET Cyber Security voor MacOS geoptimaliseerd voor M1- en M2-chips

ESET Cyber Security voor MacOS geoptimaliseerd voor M1- en M2-chips image

ESET maakt de nieuwste versie van haar macOS-oplossing ESET Cyber Security beschikbaar. Nieuw in ESET Cyber Security voor macOS versie 7.3 zijn onder meer de native ondersteuning voor ARM-architectuur en automatische updates.

ARM is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als chipset en wordt onder meer gebruikt in allerlei mobiele apparaten. Sinds 2020 ontwikkelt Apple onder de naam Apple Silicon eigen chips, die van ARM-architectuur gebruikmaken. "We werken al enige tijd aan native ondersteuning voor ARM, om de bescherming te verbeteren die we kunnen bieden aan klanten die vertrouwen op Apple-apparaten," zegt Anne den Os, Technical Operations Manager van ESET in Nederland. "De wijzigingen die we hebben aangebracht in de onderliggende architectuur van ESET Cyber Security voor macOS zorgen voor meer stabiliteit en hogere prestaties, waardoor het scannen sneller en efficiënter gaat dan ooit tevoren."

Microservices en nieuwe interface

De nieuwe onderliggende architectuur van ESET Cyber Security voor macOS is gebaseerd op microservices. Dit zorgt volgens ESET dat componenten veiliger draaien en voor een betere prestatie van de Mac zorgen. Zo verbruiken microservices minder resources, waardoor de batterij langer meegaat. Onderdelen van ESET Cyber Security starten alleen wanneer het nodig is en draait gedurende de toegewezen tijd.

Ook het uiterlijk van ESET Cyber Security is vernieuwd. Zo is een nieuwe gebruikersinterface beschikbaar. Gebruikers kunnen kiezen tussen de reguliere weergave of dark mode voor Apple's Retina display instellen, waarmee energie bespaard wordt. Uitgebreidere configuratiemogelijkheden komen later in 2023 beschikbaar, kondigt ESET aan.

Bescherming voor de Mac

ESET Cyber Security voor macOS versie 7.3 biedt onder meer de volgende functionaliteiten:

  • Automatische updates die constant checkt of er updates zijn en deze downloadt zodra ze worden uitgebracht (nieuw).
  • Anti-phishing beschermt gebruikers tegen kwaadaardige websites die proberen hun gevoelige informatie te stelen, zoals inloggegevens, bank- en creditcardinformatie.
  • Antivirus en antispyware elimineren allerlei soorten moderne dreigingen, waaronder virussen, wormen en spyware.
  • Cross-platform bescherming voorkomt dat malware zich verspreidt van macOS naar computers met Windows en vice versa. Dit voorkomt dat Windowsdreigingen ook hun weg vinden naar een Mac.
  • ESET LiveGrid-technologie herkent en classificeert veilige bestanden, dankzij het cloudreputatiesysteem dat alle ESET-gebruikers wereldwijd verbindt. Scannen van het internet en e-mail: websites worden gescand en alle inkomende e-mails worden gecontroleerd op virussen en andere dreigingen.

"ESET Cyber Security voor macOS v7.3 bevat meerdere lagen van realtime-bescherming, anti-phishing en web- en e-mailbescherming die Apple-gebruikers gemoedsrust garanderen tijdens het online browsen," merkt Anne den Os op. "Aangedreven door de geavanceerde ESET LiveGrid-technologie, combineert de oplossing snelheid, nauwkeurigheid en minimale systeemimpact, waardoor er meer systeembronnen overblijven voor de behoeften van de consument." ity vindt u hier.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!