Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2023

WatchGuard introduceert firewalls voor remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard introduceert firewalls voor remote en gedistribueerde bedrijven image

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de T25/T25-W, T45/T45-PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie (tabletop) zijn specifiek ontworpen voor remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen. De units zijn gebaseerd op het Unified Security Platform van WatchGuard, en zijn te beheren via de WatchGuard Cloud.
 
Met meer geheugen en hogere doorvoersnelheden kunnen WatchGuard-partners, MSP's en IT-beheerders hun filialen, kantoorapparatuur, externe apparaten, retail point-of-sale (PoS)-software en externe gebruikers beter beschermen tegen complexe en opkomende bedreigingen. Ook worden netwerkconfiguratie en beheer tot een minimum beperkt. De Fireboxes maken gebruik van de laatste updates in WatchGuard Cloud voor het in realtime grafisch tonen van de SD-WAN-verbindingsstatus en failovers. Ze ondersteunen ook de laatste Fireware-opties voor het verdelen van workloads over meerdere verbindingen. Deze mogelijkheden zijn bij alle WatchGuard servicepakketten inbegrepen.

WatchGuard Firebox T25/T25-W

De WatchGuard Firebox T25/T25-W biedt stand-alone of centraal beheerde bescherming voor kleine kantoren, thuiskantoren en winkelomgevingen met volledige netwerkbeveiliging op bedrijfsniveau. Zero-touch implementatie via WatchGuard Cloud maakt snelle installatie op externe locaties mogelijk voor het verzorgen van veilige verbindingen. De firewall biedt tot 403 Mbps UTM-doorvoer (met Gateway Anti-Virus, IPS en Application Control) en vijf 1 Gigabit Ethernet-poorten.

De WatchGuard Firebox T45/T45-PoE/T45-W-PoE levert stand-alone of centraal beheerde beveiliging voor kleine en middelgrote bedrijven. De firewall verhoogt de zichtbaarheid van netwerkactiviteit en beveiligingsgebeurtenissen. Ook biedt het flexibele beheertools die een snelle installatie op externe locaties mogelijk maken voor veilige zakelijke verbindingen. De WatchGuard Firebox T45/T45-PoE/T45-W-PoE biedt tot 557 Mbps UTM-doorvoer en bevat vijf 1 Gigabit Ethernet-poorten. De Power over Ethernet-modellen bevatten één PoE+-poort voor het leveren van stroom aan andere apparaten zoals wifi-toegangspunten.

WatchGuard Firebox T85-PoE

De WatchGuard Firebox T85-PoE levert beveiliging die meegroeit met de netwerkvereisten. De firewall beschikt over SD-WAN, volledige UTM-bescherming met meer dan 940 Mbps en uitbreidingsmodules voor geïntegreerde glasvezel- of 4G-connectiviteit. De unit biedt gebruikers ook twee Power over Ethernet (PoE+)-poorten die randapparatuur van stroom voorzien.

De nieuwe Fireboxes zijn gericht op kleine bedrijven die geen speciaal beveiligingsteam hebben. De units omvatten onder meer enterprise-class beveiligingsdiensten zoals APT Blocker (sandbox-malwaredetectie) en ThreatSync voor gedeelde kennis tussen endpoint en netwerk. Naast het bieden van bescherming tegen malware voor gedistribueerde omgevingen, bevatten de nieuwe apparaten SD-WAN voor het optimaliseren van de netwerkprestaties door netwerkverkeer dynamisch te verdelen over meerdere verbindingen.
 
"IT-omgevingen van alle soorten en maten worden geconfronteerd met geavanceerde bedreigingen van aanvallers, maar mkb's en afzonderlijke filialen hebben doorgaans niet de mensen in huis om netwerkbeveiligingsapparatuur te configureren, installeren en beheren", zegt Ryan Poutre, productmanager bij WatchGuard Technologies. "Deze nieuwe generatie Fireboxes maakt optimaal gebruik van ons Unified Security Platform, waardoor managed serviceproviders de meest robuuste oplossingen en vereenvoudigd beheer in handen hebben om in de behoeften van klanten te voorzien."

ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!