Wouter Hoeffnagel - 17 februari 2023

Europees Parlement akkoord met twee wetsvoorstellen rondom European Chips Act

Europees Parlement akkoord met twee wetsvoorstellen rondom European Chips Act image

Het Europees Parlement is akkoord met twee nieuwe wetsvoorstellen rondom de implementatie van de European Chips Act. Het gaat om een voorstel rondom de Chips Act en rondom de Chips Joint Undertaking, dat de weg vrijmaakt voor maatregelen voor het ‘Chips for Europe’-initiatief.

De European Chips Act is een Europese wet bedoeld om de chipproductie op Europese bodem te versterken. Zo wil de Europese Unie (EU) zijn afhankelijkheid van het buitenland wat betreft chips afbouwen. Dit volgt op de COVID-19 pandemie, waarin forse tekorten ontstonden aan chips. Deze tekorten raakten een breed scala aan sectoren en bedrijven.

European Chips Act stap dichterbij

Het Europees Parlement meldt nu akkoord te zijn met een voorstel voor de Chips Act, gericht op het vergroten van de technologische capaciteit en innovatie rondom Europese chips. Ook gaat het akkoord met het een voorstel voor de Chips Joint Undertaking, dat investeringen voor het ontwikkelen van chipproductie op Europese bodem mogelijk maakt.

Met het goedkeuren van beide wetten komt de invoering van de European Chips Act een stap dichterbij. Wel moeten EU-lidstaten nog akkoord gaan met het voorstel.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!