Floris Hulshoff Pol - 18 februari 2023

Verhalen uit developers wereld te zien in React.js the documentary

Verhalen uit developers wereld te zien in React.js the documentary image

Europa’s grootste tech-gerichte banen platform Honeypot heeft de handen ineen geslagen met JSWorld en presenteert exclusief React.js: The Documentary. Op 8 februari jongstleden kregen 1100 gelukkige developers al de kans om de film vóór de wereldpremière te zien, nu is hij voor iedereen te bekijken op het YouTube kanaal van Honeypot. De documentaire vertelt het verhaal van React, een Javascript Bibliotheek om gebruikersinterfaces mee te bouwen. De film focust zich op de beginjaren van het javascript merk, gecreëerd door Jordan Walke. 

Onze Youtube-volgers vragen al jaren naar een documentaire over React,” aldus IdaBechtle, Filmmaker bij Honeypot.De missie van Honeypot is om de nog onbekende verhalen uit de developers wereld te vertellen om zo verschillende generaties developers te inspireren.Daarom was de driedaagse JavaScript-conferentie in Amsterdam dé perfecte plek om de documentaire in première te laten gaan. Tijdens het event bezochten developers 50 sessies en ontdekten ze de nieuwste ontwikkelingen in de markt. De conferentie van JSWorld is één van de grootste Nederlandse developer community-evenementen.

Over React.js: The Documentary

De inspirerende en visueel aantrekkelijke documentaire gaat over de totstandkoming van React. Zo nemen de makers de kijkers mee van het eerste idee en de belangenbehartiging van Jordan Walke binnen Facebook tot de beslissing om React open source te maken. De documentaire laat kijkers kennismaken met het oorspronkelijke team binnen Facebook (nu Meta) en een paar belangrijke communityleden die voor het eerst een gokje waagden op React.

IdaBechtle: “Het was geweldig om alle mensen achter React te ontmoeten en hun verhaal vast te leggen. De nu ongekend populaire bibliotheek die ervoor zorgt dat giganten waaronder Facebook en Netflix bestaan, had makkelijk kunnen falen. Deze documentaire toont hoe ieder betrokken individu van onmisbare waarde was om React tot een succes te maken. Ik hoop dat de documentaire een inspiratie is voor andere developers.” Honeypot maakt regelmatig documentaires, die goed zijn voor honderdduizenden view. Abonnees beschrijven Honeypot dan ook niet voor niets als de ‘Netflix voor developers.

Jos Gerards hoofd evenementen van JSWorld: “Honeypot staat bekend om het maken van toonaangevende JavaScript-documentaires. In 2020 brachten JSworld Conference en Honeypot de documentaire Vue.js in première, die meer dan één miljoen keer is bekeken. Met React als het grootste Framework in de JavaScript-industrie, kijken we uit naar het resultaat.” 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!