Wouter Hoeffnagel - 20 februari 2023

Vijf trends die dit jaar van invloed zijn op de strategie van bedrijven

Vijf trends die dit jaar van invloed zijn op de strategie van bedrijven image

Simplificatie, cyberbeveiliging, workforce-evolutie, automatisering en AI, en superapps zijn vijf technologietrends die dit jaar een belangrijke rol gaan spelen. De trends zijn van invloed op de strategie van bedrijven.

Dit meldt IT-adviseur en solutions integrator Insight Enterprises in zijn Trends Report. Het rapport fungeert als gids voor bedrijven en IT-beslissers.

Automatisering & AI

De recente opkomst van AI-gestuurde grote taalmodellen verandert de manier waarop we op het internet zoeken. AI-automatisering is een belangrijke trend die wordt benadrukt door specialisten van Insight, die kijken naar de impact die AI kan hebben op het dagelijks leven en op bedrijven. Daarnaast praten specialisten over het potentieel van automatisering om de gebruikerservaring te verbeteren en hoe bedrijven automatisering en menselijke mogelijkheden in evenwicht kunnen brengen. We bevinden ons in een nieuw tijdperk van data-interpretatie door middel van innovatieve automatisering. Insight kijkt naar hoe het moderne datawarehouse zich in 2023 ontwikkelt op het gebied van het afbreken van datasilo's, en belicht data-automatisering als belangrijk groeigebied voor 2023.

Cyberveiligheid

De complexiteit van cyberbeveiliging is een andere trend die voor 2023 wordt belicht. Insight-specialisten richten zich op de toekomstige dreigingen waarmee een bedrijf wordt geconfronteerd en bespreken de opkomst van zombie API's, supply chain security, ransomware as a service en hoe organisaties zich moeten en kunnen voorbereiden op deze toenemende dreigingen.

Superapps

Volgens specialisten van Insight zijn 'superapps' ook een belangrijke technologietrend om rekening mee te houden in 2023. Ze verbeteren de samenwerking en introduceren efficiency om de bedrijfsprestaties te verbeteren. Hoewel superapps geen nieuw concept zijn, beschrijft het rapport hoe de komst van nieuwe technologieën zoals de metaverse de manier waarop superapps er in de toekomst zouden kunnen uitzien, kan veranderen.

Simplificatie

Insight voorspelt simplificatie als een belangrijke technologische trend voor 2023, waarbij wordt gekeken naar het belang voor bedrijven om over functionele groepen heen te werken om duidelijkheid te krijgen over inventaris en kosten. In het rapport wordt specifiek ingegaan op IT-aanschaf, resourcing, data-sharing, networking en cyberbeveiliging en wordt gekeken hoe samenwerking op deze gebieden en tussen diensten kan leiden tot betere besluitvorming, governance en wendbaarheid.

De workforce-evolutie

Deze trend gaat over het belang van digitalisering en investeringen in technologie voor het behouden en aantrekken van talent. Van de bring-your-own-device (BYOD) aanpak tot het herdefiniëren van de kantoorruimte, kijken specialisten van Insight naar de nieuwe manier waarop zakelijke leiders hun kantoorruimtes moeten evalueren om talent aan te trekken en concurrerend te blijven.
 
Insight wil als solutions integrator zowel IT-managers als bedrijfsleiders ondersteunen met dit rapport. Adrian Gregory, President van Insight EMEA, licht toe: "Het begin van dit decennium heeft organisaties voor ongekende uitdagingen gesteld, met veranderingen in organisatiestructuren en processen met een transitie naar digitalisering tot gevolg. Bedrijven worden geconfronteerd met een hogere inflatie, stijgende energiekosten, wereldwijde supply chain problemen en steeds krappere begrotingen. In 2023 zal technologie een belangrijke tool blijven bij het nemen van organisatorische beslissingen om uiteindelijk vooruitgang te boeken, te innoveren en betere resultaten voor de klant te behalen.
 
Als solutions integrator kan Insight organisaties helpen bij het adviseren en begeleiden rondom de toegenomen complexiteit die is ontstaan tijdens deze digitale revolutie van de afgelopen jaren, om ervoor te zorgen dat processen eenvoudiger worden, data intelligenter worden gebruikt en dreigingen worden voorkomen. Het Trends Report biedt inzichtelijke sturing over de technologieën die in 2023 en daarna als kernthema's in de bedrijfsstrategie zullen worden gebruikt om organisaties te ondersteunen bij hun digitale transformatietraject. Meer informatie over het Insight Trends Report is hier beschikbaar.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024
canalys BW 7 juli tm 2 okt 2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!