Wouter Hoeffnagel - 22 februari 2023

Nieuwe platformrelease van Commvault versterkt cybersecurity van organisaties

Nieuwe platformrelease van Commvault versterkt cybersecurity van organisaties image

Commvault, speler in intelligente datadiensten voor on premise-, cloud- en SaaS-omgevingen, maakt de Commvault Platform Release (PR) 2023 beschikbaar. Deze nieuwe versie omvat mogelijkheden voor onder meer het versterken van de cybersecurity van organisaties en een uitgebreidere integratie met hyperscalers.

De nieuwe mogelijkheden waren tijdens de Technology Preview-fase, die op 15 december 2022 van start ging, al beschikbaar voor een beperkt aantal klanten. Commvault meldt dat honderden klanten al met de mogelijkheden aan de slag zijn gegaan.  

Effectievere databescherming

Commvault PR 2023 biedt een nieuwe connector voor security information & event manager (SIEM)-tools. Deze maakt het eenvoudiger om meldingen, gebeurtenissen en auditgegevens aan te leveren aan andere platforms via API’s met webhooks en zelfs via syslog. Dankzij het gebruik van standaardprotocollen is dit voor vrijwel elk SIEM- of event-managementsysteem mogelijk. Deze aanpak biedt security-teams meer inzicht in afwijkend gedrag en bedreigingen voor hun data.
 
Daarnaast biedt Commvault PR 2023 nieuwe en diepgaande integraties die het eenvoudiger maken voor organisaties om hun data te beschermen in Microsoft Azure, AWS Cloud, Google Cloud Platform en Oracle Cloud Infrastructure.
 
Commvault levert in nauwe samenwerking met Microsoft een platform voor databescherming dat ondersteuning biedt voor herstelpunten in Azure. Hoewel Azure al opties voor incrementele snapshots biedt, maakt deze nieuwe integratie consistente bescherming van applicatiedata voor alle schijven en meer kosten efficiënt gebruik van storage-niveaus mogelijk.
 
De oplossing biedt daarnaast een verdere integratie met Amazon FSx for NetApp. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om de beleidsregels die zij voor de bescherming van data in NetApp ONTAP gebruiken binnen AWS toe te passen. De nieuwe release biedt ook ondersteuning voor onregelmatige toegang tot Oracle Cloud Infrastructure (OCI) en de mogelijkheid om storage-niveaus te combineren. Het toepassen van de juiste storage-niveaus biedt organisaties ook kansen om kosten rond databescherming in de cloud te verminderen.

Slimmere kostenbesparingen

De nieuwe release biedt gebruikers van Google Cloud Platform de mogelijkheid om snapshots te maken voor één regio in plaats van meerdere regio’s. Dit kan bijdragen aan een reductie van de back-upkosten tot 30%. Soms kunnen organisaties kosten besparen simpelweg door de tijd die nodig is voor het beschermen van applicatiedata te verkorten. De optimalisaties van Commvault voor Hadoop maken gebruik van SnapDiff om back-upsscans sneller te voltooien. Commvault meldt dat waar dit voorheen uren in beslag neem, dit proces nu in enkele minuten kan worden afgerond. Deze tijdswinst is te danken aan verbeteringen in de manier waarop het platform op gewijzigde datablokken scant.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
DIC Awards BN tm 21-10-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!