Wouter Hoeffnagel - 28 februari 2023

Tele Columbus kiest voor interconnectienetwerk van Juniper Networks en NEC

Tele Columbus kiest voor interconnectienetwerk van Juniper Networks en NEC image

Juniper Networks kondigt aan samen met de leverancier van IT- en netwerktranformatiediensten NEC Corporation en de Duitse glasvezelprovider Tele Columbus een geconvergeerd interconnectienetwerk (CIN) te creëren. Dit netwerk wordt gebaseerd op Juniper’s Cloud Metro-infrastructuur en NEC’s xHaul-transformatiediensten.

Tele Columbus investeert in het netwerk van de volgende generatie om duurzame bedrijfsgroei mogelijk te maken die consistent schaalbare, hoogwaardige digitale entertainment- en zakelijke service-ervaringen kan leveren, terwijl kosten en milieuoverwegingen effectief worden beheerd. De lancering van het nieuwe platform staat voor begin 2023 op de planning.

Als een van de grootste glasvezelnetwerkexploitanten van Duitsland bedient Tele Columbus meer dan 3 miljoen huishoudens. Via het merk PŸUR biedt het bedrijf snel internet inclusief telefonie en meer dan 200 tv-zenders. Dit alles via een digitaal entertainmentplatform dat lineaire tv combineert met video-on-demand-entertainment. De Tele Columbus Group biedt haar woningbouwverenigingspartners op maat gemaakte samenwerkingsmodellen en state-of-the-art diensten zoals telemetrische en huurdersportalen. Als full-service partner voor gemeenten en regionale nutsbedrijven ondersteunt het bedrijf actief de uitbreiding van glasvezelinfrastructuur en breedbandinternet in Duitsland.

Overstap op open architectuur

Om winstgevend, relevant en gedifferentieerd te blijven in een groeiende en zeer competitieve markt, stapt Tele Columbus over van zijn bestaande netwerkarchitectuur naar een open architectuur om flexibiliteit, grotere flexibiliteit, geoptimaliseerde gebruikerservaring en een aanzienlijk verbeterd rendement te verkrijgen en de total cost of ownership (TCO) terug te dringen.

Met nieuwe netwerk moet duurzame bedrijfsgroei mogelijk maken en schaalbare, hoogwaardige digitale entertainment- en zakelijke service-ervaringen leveren, terwijl de kosten en impact op het milieu effectief worden beperkt.

Meer informatie is hier beschikbaar.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!