Witold Kepinski - 01 maart 2023

HP boekt minder omzet en winst in eerste kwartaal nieuw boekjaar

HP boekt minder omzet en winst in eerste kwartaal nieuw boekjaar image

HP heeft voor het eerste kwartaal van 2023 een netto-omzet van 13,8 miljard dollar gehaald, een daling van 18,8% (-14,7% in constante valuta) ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde met 55 procent naar 500 miljoen dollar.

"We hebben onze non-GAAP EPS-doelstelling gehaald ondanks sectorbrede tegenwind, wat een weerspiegeling is van de gedisciplineerde uitvoering in ons hele bedrijf", aldus Enrique Lores (foto), HP President en CEO. "Het Future Ready-plan dat we afgelopen kwartaal hebben aangekondigd, heeft een onmiddellijke impact, aangezien we onze kosten blijven verlagen en tegelijkertijd blijven investeren in groei op lange termijn."

Segmentresultaten eerste kwartaal boekjaar 2023

De netto-omzet van Personal Systems bedroeg 9,2 miljard dollar, een daling van 24% op jaarbasis (20% in constante valuta) met een operationele marge van 5,4%. De netto-omzet van Consumer PS daalde met 36% en de netto-omzet van Commercial PS daalde met 18%. Het totale aantal eenheden daalde met 28%, PS-eenheden voor consumenten daalden met 33% en commerciële PS-eenheden daalden met 24%.

De netto-omzet van Printing bedroeg 4,6 miljard dollar, een daling van 5% op jaarbasis (2% in constante valuta) met een operationele marge van 18,9%. De netto-omzet van Consumer Printing daalde met 3% en de netto-omzet van Commercial Printing steeg met 2%. De netto-omzet van Supplies daalde met 7% (-6% in constante valuta). Het totale aantal hardware-eenheden steeg in totaal met 2%, met Consumer Printing-eenheden met 3% en Commercial Printing-eenheden met 8%.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!