Floris Hulshoff Pol - 07 maart 2023

Palo Alto Networks biedt AI-gebaseerde OT Security

Palo Alto Networks biedt AI-gebaseerde OT Security image

Het gebruik en de connectiviteit van operationele technologie (OT) neemt snel toe, evenals het aantal cyberaanvallen op OT-omgevingen. Deze aanvallen kunnen de bedrijfsvoering verstoren en schade veroorzaken aan de supply chain, de veiligheid van mensen en kritieke infrastructuur, wat veel verder gaat dan inkomsten en reputatie. Om bedrijven te helpen hun OT-omgevingen veilig te houden, heeft Palo Alto Networks vandaag de meest uitgebreide Zero Trust OT Security-oplossing geïntroduceerd.

Een belangrijk onderdeel van de oplossing is de nieuwe cloud-geleverde Industrial OT Security service, die eenvoudig kan worden ingeschakeld - zonder de noodzaak om extra sensoren te installeren - door elk van de 61.000+ actieve gebruikers van Palo Alto Networks’ netwerksecurityproducten, waaronder hardware en software Next-Generation Firewalls (NGFW) en Prisma SASE. De nieuwe oplossing is gebouwd op een AI-gestuurde basis met het oog op eenvoudige implementatie en stelt klanten in staat hun OT-omgevingen te beveiligen tegen de meest geavanceerde bedreigingen en tegelijkertijd hun activiteiten te vereenvoudigen.

OT-apparatuur kan moeilijk te beveiligen zijn omdat veel apparaten geen ingebouwde security hebben en niet zijn ontworpen om te worden gepatcht. Bovendien beperken hoge uptime-eisen de mogelijkheid om regelmatig security-onderhoud uit te voeren. OT-omgevingen lopen ook gevaar naarmate organisaties nieuwe technologieën invoeren, zoals 5G, die massaconnectiviteit en toegang op afstand mogelijk maken.

"De meeste OT-securityoplossingen op de markt schieten tekort omdat ze niet alle bedrijfsmiddelen kunnen identificeren en alleen kunnen waarschuwen maar geen bedreigingen kunnen voorkomen. Dit leidt tot een overvloed aan afgezonderde securitytechnologieën, wat kan leiden tot gaten in de security", aldus Anand Oswal, SVP, network security bij Palo Alto Networks. "Onze OT Security-oplossing is ontworpen om organisaties te helpen veilig te blijven door middel van granulaire zichtbaarheid en effectieve in-line security, terwijl ze voldoen aan hun eisen op het gebied van beschikbaarheid en uptime."

De Industrial OT Security-service maakt gebruik van de eerste OT-visibility engine op basis van machine learning en herkent honderden unieke OT-apparaatprofielen, meer dan 1000 OT/Industrial Control System (ICS)-toepassingen en heeft honderden verschillende OT-bedreigingskenmerken om deze moeilijk te beveiligen bedrijfsmiddelen te helpen beschermen. Een opvallend kenmerk van de dienst is de mogelijkheid om securityteams te helpen proactief risico's te begrijpen en controles toe te passen. Het observeert, categoriseert en visualiseert voortdurend het gedrag van bedrijfsmiddelen, zodat afwijkingen onmiddellijk kunnen worden ontdekt en aangepakt met het firewallbeleid.

"Naarmate industriële OT-systemen en IT-systemen meer met elkaar verbonden raken, neemt ook het aanvalsoppervlak voor vijanden toe. Verdediging tegen steeds geavanceerdere bedreigingen vereist uitgebreide securitystrategieën die zichtbaarheid, context en Zero Trust-mogelijkheden bieden voor zowel OT- als IT-netwerken, apparaten, toepassingen en gebruikers", aldus Dave Gruber, hoofdanalist bij Enterprise Strategy Group. "De oplossing van Palo Alto Networks omarmt dit uniforme securitymodel en belooft complexe OT-omgevingen te helpen beschermen."

"De maakindustrie is het doelwit geweest van veel recente cyberaanvallen. Palo Alto Networks’ Industrial OT Security is een must have om de best practices op het gebied van security te waarborgen," aldus Jared Mendenhall, directeur Information Security van Impossible Foods. "We kijken uit naar de speciale OT Security-oplossing van Palo Alto Networks om ons te helpen onze productiefaciliteit en externe activiteiten verder te beveiligen en onze bredere Zero Trust-visie te realiseren."

De Zero Trust OT Security-oplossing beveiligt meerdere OT use cases met consistent Zero Trust beleid, allemaal centraal beheerd:

OT assets en netwerken met behulp van Palo Alto Networks’ NGFW's, samen met de nieuwe Industrial OT Security service.

Toegang op afstand met behulp van Prisma SASE.

5G-apparaten die gebruik maken van NGFW's met Palo Alto Networks 5G-Native Security.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!