Floris Hulshoff Pol - 07 maart 2023

Digitale Infrastructuur cruciaal voor wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen

Digitale Infrastructuur cruciaal voor wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen image

Meer dan 1.500 professionals uit de datacenter-, cloud- en connectiviteitssector kwamen op 20 & 21 februari samen op de Kickstart Europe Conference in Amsterdam. Experts uit 31 landen spraken elkaar over de laatste trends inzichten in de markt.

Traditiegetrouw kwamen bezoekers voorafgaand aan de conferentie bij elkaar voor de feestelijke welkomstavond op maandag. Dit jaar bezochten meer dan 750 mensen(!) de avond; een recordaantal!

Investeringen & Trends voor digitale infrastructuur en datacenters 

Op dinsdagochtend trapte de conferentie af met marktinzichten van C-level experts van o.a. CBRE, Digital Realty, Equinix, Iron Mountain, EdgeConnex, Eurofiber Cloud Infra, NIBC Bank en NN Group. Het panel 'Investment in Digital Infra’ besprak de ontwikkelingen binnen de (financiële) zakelijke consumentenmarkt. Verder kwamen Europese vertegenwoordigers van belangrijke datacenters op het podium om trends en verwachtingen te bespreken voor het komende jaar.

Duurzaamheid, perceptie van datacenters en Europese samenwerking

Tijdens het middagprogramma werd duidelijk welke onderwerpen wereldwijd hoog op de agenda staan in de sector. Zo spraken verschillende experts over de toekomst van koeling, restwarmte inzet en innovatieve energietoepassingen. Tevens werd gekeken naar hoe datacenters het energienetwerk juist kunnen ondersteunen in plaats van te belasten. 

Een groot aantal Europese brancheorganisaties kwamen samen op Kickstart Europe om hun gedeelde uitdagingen te bespreken. Een van de meest gehoorde kernboodschappen op de Kickstart Europe conferentie was de perceptie van datacenters richting media, politiek en maatschappij. De framing dat datacenters een grote impact hebben op de klimaatverandering moet worden ontkracht, zodat de industrie de publieke opinie duidelijk kan informeren over het energieverbruik en welke initiatieven er al worden uitgevoerd om de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. 

Lees meer! Download het European Outlook Report

Wilt u terugkijken op wat er besproken is? Download het European Outlook Report.

Save the date!

In 2024 is Kickstart Europe terug op 26 & 27 februari.

Insight BW 27-09 tm 04-10-2023 Arctic Wolf BW vierkant
Netgear banner liggend start week 14

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!