Wouter Hoeffnagel - 08 maart 2023

Datalek bij Acer

Datalek bij Acer image

Acer is getroffen door een datalek. Het gaat in totaal om 160GB aan data, gerelateerd aan de reparatieservice van het bedrijf. De aanvallers bieden de gegevens online te koop aan.

BleepingComputer meldt dat op een hackersforum een advertentie is verschenen waarop de vermeende gestolen data te koop worden aangeboden. De dataset bevat volgens de aanbieder onder meer vertrouwelijke presentaties, handleidingen voor het oplossen van technische problemen, Windows Imaging Format-bestanden, binaries, informatie over de backend infrastructuur, ISO-, ROM- en SDI-bestanden, vervangende digitale productsleutels en BIOS-gerelateerde gegevens.

Acer: 'Geen klantgegevens gestolen'

Acer bevestigt het datalek in een reactie aan BleepingComputer. De gegevens zijn gestolen via een documentenserver waarvan reparatiemedewerkers gebruik maken. Het bedrijf benadrukt dat er geen klantgegevens zijn gestolen.

In 2021 was Acer eveneens doelwit van datalekken. Het ging toen om een aanval door de groepering REvil in maart 2021, waarna in oktober onder meer gegevens gerelateerd aan klanten, partners en medewerkers zijn gestolen.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 SLTN Vierkant
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!