Floris Hulshoff Pol - 13 maart 2023

Microsoft Insider kondigt nieuw Canary Channel voor previews aan

Microsoft Insider kondigt nieuw Canary Channel voor previews aan image

Microsoft gaat experimentele aanpassingen vanaf nu eerst tonen in een zogeheten Canary Channel. Gebruikers van het Insider-programma kunnen ze daar eerst testen.

De techgigant past zijn betasysteem aan met een extra kanaal. De meer experimentele nieuwe functies gaan voortaan naar het Canary Channel, terwijl de iets stabielere aanpassingen in het opgepoetste Dev kanaal komen. Aan de bestaande kanalen voor Beta en Release Preview verandert niets.

Testen

De kanalen van Windows Insider worden al jaren gebruikt om belangrijke aanpassingen aan zijn besturingssysteem publiek te testen. Zo kunnen er al een reeks bugs uitgehaald worden, en kunnen admins bijvoorbeeld de impact van de aanpassingen op hun bedrijfssysteem testen. De meest experimentele van die aanpassingen worden nu afgesplitst naar het nieuwe Canary kanaal. Het gaat dan bijvoorbeeld om veranderingen aan de kernel en API’s. Volgens geruchten moet het nieuwe kanaal dan ook een voorbereiding zijn op Windows 12, een nieuwe versie van het besturingssysteem waar Microsoft al een tijdje naar lonkt.

Omdat het om onstabiele builds gaat in een erg vroeg stadium, waarschuwt Microsoft wel dat ze voor problemen kunnen zorgen. Het is hoe dan ook niet de bedoeling om deze versies op iets anders dan een test-pc te installeren.

In samenwerking met Data News

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
Axians MAESTRO BN start 28-9 tm 28-10

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!