Floris Hulshoff Pol - 10 maart 2023

Eurofiber neemt Appliwave en Avelia over

Eurofiber neemt Appliwave en Avelia over image

Eurofiber heeft het voornemen aangekondigd om B2B-telecomaanbieders Appliwave en Avelia over te nemen van de huidige eigenaar Septeo. Voortbouwend op eerdere acquisities versterkt Eurofiber haar positie in de Franse B2B telecommarkt verder. De voorgenomen overname is onderhevig aan de gebruikelijke wettelijke goedkeuringen in Frankrijk en zal naar verwachting in de loop van het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond.

Appliwave is een in Parijs gevestigde B2B-infrastructuurtelecomoperator die ondernemingen en groothandelsklanten voorziet van FTTO-connectiviteit. Het werd opgericht in 2010 en werd in 2019 overgenomen door Septeo, een bedrijf gespecialiseerd in IT-oplossingen voor juridische en vastgoedprofessionals. De afgelopen jaren had Appliwave eigen glasvezelnetwerken aangelegd in Parijs, Lyon, Annecy en Reims, met een totale lengte van meer dan 2.600 kilometer. Het backbone-netwerk bestrijkt heel Frankrijk en strekt zich uit tot Duitsland.

Avelia, met hoofdkantoor in Nice, werd opgericht in 2003 en werd begin 2022 overgenomen door Septeo. Het heeft een groot klantenbestand van ondernemingen en groothandelspartners in Parijs en Nice. Avelia voorziet hen van netwerkbeveiliging, telecom en internetdiensten.

Appliwave en Avelia worden onderdeel van Eurofiber France. Met deze overname breidt de Eurofiber Group haar voetafdruk in Frankrijk uit en voert zo haar groeistrategie verder uit. Eerdere overnames waren het in Lille gevestigde Eurafibre, Eura DC en ATE (2019), Lumos (Nantes, 2020), FullSave (regio's Toulouse en Bordeaux, 2020) en Netiwan (regio Montpellier, 2021).

Pierre Cassier, CEO van Eurofiber France: “We zijn verheugd om Appliwave en Avelia binnen de groep te verwelkomen. Ze breiden onze Franse voetafdruk uit met een dicht netwerk in Parijs en een sterk momentum in Lyon, waarbij netwerkactiva, marktkennis en commerciële prestaties worden gecombineerd. Samen met het huidige management en de bestaande medewerkers, die al uitstekend werk hebben geleverd bij het opbouwen van deze bedrijven, zullen we de beste diensten leveren aan een grotere groep klanten en de groei versnellen.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!