Floris Hulshoff Pol - 14 maart 2023

Tesorion kiest Qualys als partner

Tesorion kiest Qualys als partner image

Tesorion, een Nederlandse zelfstandige cybersecuritydienstverlener, kiest voor de cloudgebaseerde IT-, security- en compliance-oplossingen van Qualys. Het doel is om klanten te ontzorgen op het gebied van Vulnerability Management, een belangrijk onderdeel in het cybersecuritybeleid van veel organisaties. Het platform van Qualys vormt daarbij de technologische basis voor de dienstverlening van Tesorion.

Een belangrijke aanvalsvector voor cybercriminelen is het misbruiken van kwetsbaarheden in de IT-infrastructuur. Dagelijks worden honderden nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en brengen leveranciers regelmatig patches uit om belangrijke kwetsbaarheden te verhelpen. Niet elke kwetsbaarheid vormt echter hetzelfde risico voor een organisatie.

Het cloudplatform van Qualys geeft organisaties inzicht in de vraag welke apparaten op het netwerk zitten en welke softwareversie dit apparaat aanstuurt. Het platform is zo ingericht dat snel en eenvoudig grote hoeveelheden apparaten kunnen worden geïnventariseerd en verrijkt met business context. Wanneer een belangrijke kwetsbaarheid wordt gepubliceerd, biedt deze informatie aanknopingspunten om vanuit het Security Operations Center (SOC) extra waakzaam te zijn op pogingen tot uitbuiting van deze kwetsbaarheid. Tegelijkertijd brengen de securityspecialisten het risico in kaart en helpen ze met de aanpak om het risico te mitigeren.

Robbin Begeer, portfoliomanager bij Tesorion: “Infrastructuren worden steeds groter en complexer. Daarom helpt Tesorion haar klanten niet alleen met het inzichtelijk maken van alle apparaten en kwetsbaarheden. Wij helpen ook met het bepalen van de juiste prioriteiten, door kwetsbaarheden vanuit een risico gedreven aanpak te benaderen. Qualys heeft krachtige innovatieve oplossingen ontwikkeld waarmee dit proces naadloos wordt ondersteund.”

AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!