Wouter Hoeffnagel - 14 maart 2023

Azerion-topman Aytekin treedt tijdelijk terug als CEO vanwege AFM-onderzoek

Azerion-topman Aytekin treedt tijdelijk terug als CEO vanwege AFM-onderzoek image

Topman Atilla Aytekin van de Nederlandse ontwikkelaar en uitgever van videogames Azerion treedt tijdelijk terug. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) is een onderzoek gestart naar mogelijk marktmisbruik door Aytekin.

Azerion meldt dat het onderzoek van de AFM verband lijkt te houden met het overtreden van artikel 15 uit het besluit marktmisbruik. Concreet onderzoekt AFM marktmisbruik door Principion, het investeringsvehikel van Azerion-oprichters Aytekin en Umut Akpinar. Via Principion beschikken Aytekin en Akpinar over een groot belang in Azerion.

Akpinar blijft aan de leiding staan

Naar aanleiding van het onderzoek treedt Aytekin tijdelijk terug als co-CEO van Azerion. Akpinar blijft aan het roer staan samen met CFO Ben Davey. Het terugtreden van Aytekin zou in nauw overleg met de raad van commissarissen zijn besloten. Het besluit zou de belangen van Azerion het beste dienen.

Azerion in in 2014 opgericht en maakte een snelle groei door, onder meer door overnames. Azerion is een Europees digitaal entertainment- en media platform, die de distributie, consumptie en monetarisering van digitale gaming- en entertainment content op grote schaal mogelijk maakt. Het hoofdkantoor van Azerion is gevestigd in Amsterdam.

Een woordvoerster van AFM bevestigt tegenover De Telegraaf dat er onderzoek wordt uitgevoerd. Aangezien het om een lopend onderzoek gaat doet de AFM hierover verder geen mededelingen.

Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!