Witold Kepinski - 15 maart 2023

IT Services bedrijven hebben meer belangstelling van Private Equity

IT Services bedrijven hebben meer belangstelling van Private Equity image

In 2023 zal de Europese markt voor IT Services zeer concurrerend blijven met een groeiende belangstelling van Private Equity bedrijven. Dit meldt Capitalmind, een Europees Corporate Finance kantoor, in het rapport ‘IT Services, A European M&A Deep-Dive’. Innovatie, expansie en consolidatie is de duurzame weg voorwaarts voor IT Services bedrijven volgens hun research.

Kleinere IT Services bedrijven hebben moeite om de stijgende IT procurement kosten en het steeds groter wordende marktaanbod bij te houden om klanten volledig te kunnen ondersteunen. Private Equity drijft de consolidatie in de Nederlandse IT Services markt; er zijn al meer dan 25 platformbedrijven alleen al actief op het gebied van digitale transformatie / managed services en deze doen allen meerdere overnames per jaar, aldus Capitalmind.

Vooruitzichten voor 2023

In 2023 wordt meer activiteit verwacht in de Europese IT Services sector doordat bedrijven mee moeten gaan in de verdere digitalisering.

De markt voor IT Services in Europa zal naar verwachting in 2023 een indrukwekkende groei doormaken met uitgaven die naar verwachting €380 miljard bereiken, een groei van 6,6% ten opzichte van het jaar 2022. Dat jaar was al een succesvol jaar voor de markt voor IT Services, wat ook blijkt uit het feit dat de omzet van Capgemini een van de belangrijkste strategische spelers in de branche, is gestegen met 21,1 % (waarvan 15,3% organische groei) tot €22 miljard.

De markt voor IT Services in 2023 zal zich met name richten op cybersecurity, DevOps, softwareontwikkeling, quality assurance, digitale transformatie, low code en managed services.

Veel van de kleinere IT Services bedrijven hebben moeite om de kennis van de IT markt en de stijgende IT procurementkosten bij te houden en kiezen voor verdere consolidatie.

Vraag het rapport ‘IT Services, A European M&A Deep-Dive aan via: Corporate Finance Advisory - Capitalmind

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!