Floris Hulshoff Pol - 16 maart 2023

IBM Sustainability Accelerator accepteert aanmeldingen rond water management

IBM Sustainability Accelerator accepteert aanmeldingen rond water management image

IBM kondigt aan dat het nieuwe aanmeldingen voor haar IBM Sustainability Accelerator accepteert op het gebied van water management. Voor dit speciale programma op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen worden IBM technologieën toegepast om duurzame projecten te verbeteren en op te schalen.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie leven meer dan 2 miljard mensen in landen met watertekort. Deze uitdaging zal naar verwachting in sommige regio's nog groter worden als gevolg van klimaatverandering en de bevolkingsgroei. In lijn met de Sustainable Development Goal (SDG) 6 van de Verenigde Naties, wil IBM projecten ondersteunen die onder andere bijdragen aan veilig drinkwater, een betere waterkwaliteit en het beschermen en herstellen van water gerelateerde ecosystemen.

Om toegelaten te worden tot de IBM Sustainability Accelerator moeten organisaties voldoen aan verschillende selectiecriteria, zoals de technische haalbaarheid, de duurzaamheid van de oplossing, de transparantie inzake metingen en rapportage en de capaciteit en bereidheid van de aanvrager om gemeenschappen te ondersteunen die bijzonder kwetsbaar zijn voor water gerelateerde bedreigingen. De selectiecriteria zijn opgesteld in samenwerking met experts zoals Water.org en het United Nations Development Programma.

Non-profit en overheidsinitiatieven gericht op waterbeheer kunnen vanaf 14 maart tot eind mei 2023 een aanvraag indienen voor de RFP. De geselecteerde deelnemers worden in november 2023 bekendgemaakt.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via deze link.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!