Witold Kepinski - 17 maart 2023

Bechtle AG verwerft Britse Tangible Benefit

Bechtle AG verwerft Britse Tangible Benefit image

Bechtle AG verwerft voor een onbekend bedrag Tangible Benefit Ltd. een wederverkoper met hoge omzet in Groot-Brittannië. Het IT-bedrijf, opgericht in 1997, is gevestigd in de City of London, heeft een uitstekende reputatie en is goed bekend in de branche, aldus Bechtle.

In het boekjaar 2021/22 genereerde Tangible Benefit een omzet van ongeveer 70 miljoen euro. De kernactiviteit omvat hardware-inkoop inclusief bijbehorende plug-and-play-services en softwarelicenties, aangevuld met beveiligings- en netwerkservices en lifecycle management. De achtergrond van de verkoop van het winstgevende bedrijf is een zeker opvolgingsplan en interessante ontwikkelingsperspectieven voor de huidige 66 medewerkers van Tangible Benefit. De oprichter van het bedrijf, Timothy Trotman, blijft gedurende een overgangsperiode bij het bedrijf en zal nauw toezicht houden op de integratie in de Bechtle Group, samen met James Napp, Managing Director van Bechtle direct UK, voordat hij zich terugtrekt uit het bedrijf. Het uitgebreide management blijft verantwoordelijk voor het kantoor in Londen in een leidinggevende hoedanigheid.

Zoals aangekondigd zet Bechtle daarmee haar internationale acquisitiestrategie consequent door. Na de overname van de IT-dienstverlener ACS Systems in Groot-Brittannië in november vorig jaar, heeft Bechtle nu een bedrijf met Tangible Benefit waarvan de portefeuille sterk lijkt op de traditionele activiteiten van Bechtle direct UK. Samen zorgt dit voor een nog sterkere interface naar klanten in de Britse business-to-business markt voor de belangrijkste grote fabrikantenpartners. Met de nieuwe locatie creëert Bechtle ook een aanwezigheid in de zeer aantrekkelijke markt in Londen en krijgt het toegang tot klanten die aanzienlijk zullen profiteren van de internationale capaciteiten van Bechtle. Met vestigingen in Manchester, Northampton, de Bechtle Group

“Ik ben erg onder de indruk van de buitengewone geest en ambitie van het uitstekend opgeleide, zeer gemotiveerde team van Tangible Benefit – een fantastische aanwinst voor Bechtle. Ik kijk erg uit naar onze gemeenschappelijke weg", zegt Konstantin Ebert, hoofd van Frankrijk, Benelux en Groot-Brittannië, Bechtle AG.

James Napp, Managing Director, Bechtle direct UK: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het succesgedreven team van Tangible Benefit. We zien tal van mogelijkheden voor cross-selling voor de oplossingen en diensten van Bechtle met de klanten van Tangible Benefit. Dit is weer een belangrijke stap om een van de top 10 leveranciers van IT-oplossingen in het VK te worden."

“We kennen Bechtle al vele jaren als concurrent op de markt en zijn nu zeer tevreden ons bedrijf in betrouwbare handen te kunnen overdragen. Het was voor ons bijzonder belangrijk dat onze medewerkers een veilige, aantrekkelijke toekomst hebben. Op dezelfde manier moeten onze klanten kunnen blijven rekenen op onze waarden – alleen met nog meer slagkracht en een uitgebreider dienstenpakket. We geloven dat Bechtle beide perfect heeft geïmplementeerd”, zegt Nick Barrett, Sales Manager bij Tangible Benefit.

Sterke marktpositie in Groot-Brittannië
Bechtle is al meer dan 20 jaar succesvol in Groot-Brittannië en biedt bedrijven en publieke opdrachtgevers een uitgebreid portfolio aan hardware, software, oplossingen en diensten. Samen met Tangible Benefit heeft Bechtle op vier locaties ruim 280 mensen in dienst. Het geconsolideerde verkoopvolume bereikt ongeveer 200 miljoen euro. Zoals gebruikelijk werd afgesproken om de voorwaarden en aankoopprijs niet bekend te maken.

Axians BW 27-05-2024 tm 10-06-2024 Vertiv BW 27-05-2024 tm 10-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!