Wouter Hoeffnagel - 20 maart 2023

MCS en Nokia ondersteunen The Ocean Cleanup met draadloze 4G-connectiviteit

MCS en Nokia ondersteunen The Ocean Cleanup met draadloze 4G-connectiviteit image

Nokia levert samen met MCS draadloze privé-connectiviteit, netwerkapparatuur en analyses aan The Ocean Cleanup. Dit internationale nonprofit project richt zich op de ontwikkeling en opschaling van echnologieën om de oceanen van plastic te ontdoen.

De partijen leveren connectiviteit en digitalisering om de productiviteit bij The Ocean Cleanup te verbeteren. Daarnaast wil The Ocean Cleanup inclusieve toegang tot kansen bieden en de druk op het milieu en natuurlijke ecosystemen verlichten. Volgens UNESCO is plastic afval goed voor 80% van alle zeevervuiling en belandt jaarlijks zo'n 8 tot 10 miljoen ton plastic in de oceaan.

Nokia Digital Automation Cloud

MCS is Nokia's partner voor de distributie van Nokia Digital Automation Cloud (DAC) in de Benelux. Samen met Nokia zetten zij een draadloze private LTE (4G) oplossing van Nokia DAC in voor de activiteiten van The Ocean Cleanup in het noorden van de Stille Oceaan. In een later stadium volgt de inzet van meer systemen.

Nokia DAC is een high-performance, end-to-end draadloos private LTE (4G)-netwerk en edge computing platform. De LTE-connectiviteit, Nokia MX Industrial Edge (MXIE) en analytics worden gebruikt voor diverse toepassingen. Denk daarbij aan high-end videoconnectiviteit via 4G-technologie. De technologie ondersteunt het navigeren tijdens het verzamelen van plastic in de Great Pacific Garbage Patch.

Technologie voor duurzaamheid en het behoud van de natuur

Technologie als 5G, private draadloze netwerken, edge computing, sensoren, analyses gebaseerd op kunstmatige intelligentie, drones gaan een steeds crucialere rol spelen bij de ondersteuning van het behoud en de duurzaamheid van onze natuurlijke omgeving. Zo kunnen de technologieën direct continue, actuele informatie verstrekken over de status van het milieu, zowel op het land als in de zee. De samenwerking met The Ocean Cleanup biedt de mogelijkheid om die rol verder te verkennen.

“Wij zijn enorm trots op deze samenwerking. Op deze manier kunnen wij als MCS onze kennis en ervaring met private LTE en 5G-netwerken inzetten om de mooie en belangrijke doelstellingen van The Ocean Cleanup te kunnen ondersteunen", zegt Bas Piek, commercieel directeur van MCS, over de samenwerking. Subho Mukherjee, hoofd duurzaamheid bij Nokia, over de samenwerking: “Via onze onderzeese optische vezelnetwerken, innovaties zoals akoestische sensortechnologie, milieumonitoring op afstand of private wireless kan - en zal - Nokia een belangrijke rol blijven spelen in het mariene milieu. Wij zijn er trots op dat wij The Ocean Cleanup steunen en ermee samenwerken, en kijken ernaar uit om te zien hoe onze technologie daadwerkelijk duurzame verandering kan stimuleren en kritieke natuurlijke hulpbronnen en leefgebieden kan helpen beschermen.”

Stephan Litjens, Vice President Enterprise Campus Edge Solutions bij Nokia, over de samenwerking: “Bij Nokia geloven wij dat er geen groen is zonder digitaal, en dat wij via onze producten en oplossingen onze grootste positieve impact hebben op het leven van mensen en de planeet. Dit project is daar een goed voorbeeld van. Ons Nokia DAC private draadloze netwerk en Nokia MXIE edge computing-systeem zullen zorgen voor betrouwbare, kosteneffectieve spraak- en datacommunicatie tussen de twee schepen die betrokken zijn bij de schoonmaakoperatie. Met veilige dekking op open zee die ook video en analyse mogelijk maakt, verbetert deze oplossing de veiligheid van de werknemers en zorgt het voor een goede zichtbaarheid en verkenning van de opruimgebieden.”

Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023 Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023
Pax8 BN/BW 29-05 tm 18-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!