Wouter Hoeffnagel - 17 maart 2023

Amerikaanse autoriteiten starten onderzoek naar TikTok wegens bespioneren van journalisten

Amerikaanse autoriteiten starten onderzoek naar TikTok wegens bespioneren van journalisten image

De Amerikaanse FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie starten een onderzoek naar het mogelijk bespioneren van Amerikaanse journalisten door social media-platform TikTok. Werknemers van TikTok zouden locatiegegevens en andere persoonlijke data gerelateerd aan journalisten hebben opgezocht en hen zo hebben gemonitord.

De praktijken kwamen vorig jaar aan het licht na berichtgeving van Forbes. TikTok bevestigde dat sommige Chinese medewerkers toegang hebben tot gegevens van journalisten na een intern onderzoek in december. Nu is dus een officieel onderzoek gestart door de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Bronnen van Forbes melden nu dat de FBI al diverse mensen in de zaak heeft ondervraagd.

Het is de volgende ontwikkeling rondom TikTok, dat in diverse westerse landen onder een vergrootglas ligt. Zo legde de Britse overheid recent nog het gebruik van TikTok op apparaten van de Britse overheid aan banden. Het volgt hiermee de lijn die ook onder meer de Europese Unie, Canada en de Verenigde Staten volgen.

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Arctic Wolf BW vierkant
Progress Communications BN start week 17 tm 19

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!