Floris Hulshoff Pol - 20 maart 2023

Rabobank en in3 komen met nieuwe zakelijke betaaloplossing

Rabobank en in3 komen met nieuwe zakelijke betaaloplossing image

Rabobank lanceert als eerste Nederlandse bank in samenwerking met betaalmethode in3 een nieuwe online betaaloplossing voor de zakelijke markt: in3 Business. De nieuwe betaalmethode maakt het mogelijk om zakelijke aankopen in 3 termijnen te betalen, zonder kosten of rente.

Rabobank en in3 maakten dit onlangs bekend tijdens het betaalcongres ‘Toekomst van het Betalingsverkeer’. De betaalmethode geeft bedrijven meer financiële ruimte en de vrijheid om aankopen gespreid in 3 termijnen, binnen 60 dagen, te betalen. En dat alles zonder extra kosten voor de koper.

De verkoper ontvangt gegarandeerd het gehele orderbedrag binnen 15 dagen. Hiermee worden veel zorgen rondom late of uitgestelde betalingen voor verkopers weggehaald.

“Wij zien vanuit de zakelijke markt, zowel vanuit de koper als de verkoper, veel vraag naar meer flexibiliteit in betalen. Met in3 Business bieden wij dit nu aan en vergroten we de financiële inclusiviteit van ondernemend Nederland door middel van een snelle, gemakkelijke en veilige betaaloplossing,” aldus Thomas Horn, Strategy Lead B2B innovatie bij Rabobank.

Innovatie dankzij partnerships

in3 Business komt voort uit een samenwerking tussen Rabobank en in3, een Nederlandse fintech dat tot op heden met name actief is op de consumentenmarkt met een soortgelijke betaalmethode. Onlangs kondigde in3 aan zakelijke transacties te gaan faciliteren, dat gaat nu volledig via de nieuwe betaaloplossing in samenwerking met Rabobank.

Horn:“ Het partnership met in3 is gebaseerd op veel gemeenschappelijkheid in onze missies: Op een duurzame, sociaal verantwoorde manier financiële flexibiliteit bieden. De koper kan namelijk kosteloos gebruik maken van in3 Business en middels de unieke online check voorkomen we overkreditering. Het businessmodel ligt volledig bij de verkoper, die een commissie per succesvolle transactie betaald. In ruil daarvoor ontvangt de verkoper binnen een aantal dagen gegarandeerd het gehele orderbedrag. Daarmee worden veel zorgen en problemen rondom het ontvangen van betalingen weggenomen.”

Beschikbaar in webshop én op factuur

Met in3 Business kunnen bedrijven zakelijke aankopen van 150 tot 30.000 euro betalen. Tijdens het aankoopproces vindt er een uitgebreide online check plaats die bepaalt of de transactie wordt geaccepteerd. Na goedkeuring reken je direct een derde deel van het orderbedrag af via het vertrouwde iDEAL. Binnen 30 dagen de tweede termijn en binnen 60 dagen de derde termijn. Buiten het feit dat in3 Business te kiezen is als betaaloptie in de webwinkel, kondigen Rabobank en in3 aan dat in3 Business ook beschikbaar zal zijn op facturen door middel van een betaallink of QR-code.

Hans Langenhuizen, CEO van in3, reageert: “Wij zijn al ruim 4 jaar succesvol bezig met onze instalment payment solution op de consumentenmarkt met een sociaal verantwoord concept dat aanslaat: Geen extra kosten voor de consument en geen overkreditering. Het partnership met Rabobank sluit heel goed aan bij onze missie en ambities. Het maakt het mogelijk om ook de zakelijke markt te gaan bedienen met een duurzaam, sociaal verantwoordelijk model.”

Powered by Allianz

“Ook Allianz is betrokken in de zakelijke propositie in3 Business. Allianz is een betrouwbare partner waar het gaat om verzekeren en risicodekking. Zij hebben onze credit engine aanzienlijk verrijkt voor wat betreft zakelijke betalingen. Daarmee kunnen we met meer zekerheid deze zakelijke betalingen verzorgen,” vertelt Langenhuizen.

Tijdens de Webwinkel Vakdagen op 29 en 30 maart zal de officiële lancering plaatsvinden, waarna in3 Business wordt uitgerold bij steeds meer aanbieders in de komende maanden.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V5

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!