Floris Hulshoff Pol - 21 maart 2023

Fortinet breidt SASE-oplossing uit ter ondersteuning hybride werken

Fortinet breidt SASE-oplossing uit ter ondersteuning hybride werken image

Fortinet, speler in cybersecurity en de drijvende kracht achter de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie, maakt bekend dat het zijn oplossing FortiSASE op diverse punten heeft verbeterd. Dit draagt bij aan een flexibeler implementatie en biedt organisaties nieuwe mogelijkheden om werknemers veilige toegang te bieden tot privaat gehoste applicaties, SaaS-oplossingen en het internet.

De meerderheid van alle bedrijven (55%) die deelnamen aan de recente work from anywhere-enquête door Fortinet biedt ondersteuning voor hybride werken. Dat betekent dat de meeste CIO’s voor de opgave staan om bescherming te bieden voor eindgebruikers die onderweg of vanuit huis een verbinding met het bedrijfsnetwerk maken. Het is vrijwel onmogelijk om consistente beveiliging te bieden voor alle werknemers met security-oplossingen op locatie en in de cloud die niet met elkaar zijn geïntegreerd. En hoe omvangrijker en sterker vertakt het netwerk, hoe meer problemen er ontstaan. Het bieden van consistente beveiliging voor een wereldwijd bestand van hybride werkers die op kantoor, thuis en onderweg actief zijn vraagt om de inzet van een integrale SASE-oplossing van één leverancier.

Nieuwe functionaliteit

Fortinet streeft ernaar om zijn klanten te voorzien van een functierijke SASE-oplossing die de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie van de rand van het netwerk uitbreidt naar werknemers op externe locaties. Dit heeft geresulteerd in de volgende verbeteringen van zijn oplossing FortiSASE:

Hechtere integratie met FortiGate Secure Edge: De bestaande integratie met FortiGate Secure Edge biedt gebruikers van Fortinet Secure SD-WAN een flexibele manier voor het beveiligen van omgevingen op locatie (met FortiGate) en in de cloud (met FortiSASE). Nieuwe verbeteringen van deze integratie bieden IT-afdelingen meer flexibiliteit, fijnmaziger grip en mogelijkheden voor het optimaliseren van de gebruikservaring. Deze verbeteringen komen met name van pas voor organisaties met hybride werknemers die consistentere beveiliging willen bieden voor eindgebruikers, waar die zich ook maar bevinden.

Krachtiger toegangsbeveiliging: Fortinet heeft daarnaast verbeteringen aangebracht voor de drie belangrijkste toepassingsscenario’s van FortiSASE: het beveiligen van de internetverbindingen, privaat gehoste applicaties en SaaS-oplossingen.

Veilige internettoegang: FortiSASE biedt nu verbeterde beveiligingsprestaties, een makkelijker schaalbare infrastructuur en speciale ondersteuning voor publieke IP-adressen. Met een geoptimaliseerde, op geolocatie gebaseerde aanpak zorgt de oplossing ervoor dat gebruikers vanaf elke locatie veilig toegang kunnen krijgen tot een gepersonaliseerde reeks van IT-diensten.

Veilige private toegang: FortiSASE biedt nu uitgebreide connectiviteit met Secure SD-WAN-knooppunten ter ondersteuning van nog omvangrijkere wereldwijde hybride netwerken. Dankzij naadloze integratie met omgevingen op locatie kunnen telewerkers en thuiswerkers veilige toegang tot bedrijfsapplicaties krijgen.

Veilige toegang tot SaaS-oplossingen: Fortinet heeft FortiSASE uitgebreid met innovatieve cloud access security broker (CASB)-functionaliteit. Deze biedt ondersteuning voor meer applicaties en krachtiger grip op het gedrag van SaaS-oplossingen. Organisaties kunnen hiermee ook de toegang van tenants inperken.

Beveiliging van grootzakelijke kwaliteit op elke locatie

FortiSASE is ontwikkeld om consistente beveiliging te bieden voor eindgebruikers op alle mogelijke locaties. De oplossing verenigt vanuit de cloud aangeboden beveiligingsfunctionaliteit zoals secure web gateway (SWG), universal zero-trust network access (ZTNA), geavanceerde dual-mode CASB, Firewall-as-a-Service (FWaaS) met netwerkmogelijkheden (Secure SD-WAN). FortiSASE wordt ondersteund door één besturingssysteem (FortiOS), de door AI aangestuurde beveiligingsdiensten van FortiGuard en een geïntegreerde FortiClient-agent. De oplossing draagt daarmee bij aan verbeterde efficiëntie en consistente beveiliging op elke locatie.

John Maddison, executive vice president Products en CMO bij Fortinet: “In het huidige tijdperk van work from anywhere maken werknemers af en aan een verbinding met het bedrijfsnetwerk om toegang te krijgen tot gedistribueerde applicaties. Fortinet biedt organisaties de mogelijkheid om consequent beveiliging van grootzakelijke kwaliteit toe te passen aan alle netwerkranden. Met de nieuwe functionaliteit in FortiSASE breiden we de reikwijdte van de FortiGuard Security Services uit naar de rand van het SD-WAN en de cloud. We streven ernaar om wat reeds de toonaangevende SASE-oplossingen van één leverancier is voortdurend te verbeteren. Dit is de reden waarom steeds meer organisaties onze oplossing inzetten en op Fortinet vertrouwen voor ondersteuning voor hun SASE-traject.”

Nutanix BW 30-05 tm 15-06-2023 Trend Micro  BW Risk to Resilience World Tour week 20 tm 23-2023
Nutanix BW/BN 30-05 tm 15-06-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!