Witold Kepinski - 20 maart 2023

Royal HaskoningDHV wijzigt Raad van Bestuur

Royal HaskoningDHV wijzigt Raad van Bestuur image

De Raad van Commissarissen van Royal HaskoningDHV maakt bekend dat er wijzigingen zijn in de Raad van Bestuur. Met ingang van 4 april gaat de huidige Chief Executive Officer Erik Oostwegel verder als Chief Commercial Officer. Raad van Bestuurslid Marije Hulshof wordt de nieuwe Chief Executive Officer (CEO).

De wijziging wordt unaniem gesteund door zowel de Raad van Commissarissen als de Raad van Bestuur en volgt op de toetreding van Marije Hulshof tot de Raad van Bestuur in juli 2022.

Peter Blauwhoff, voorzitter van de Raad van Commissarissen: "Wij danken Erik voor zijn toewijding en leiderschap als CEO. Hij heeft aan het roer gestaan van de voortuitgang van Royal HaskoningDHV, haar digitale transformatie en de uitwerking en implementatie van haar missie Enhancing Society Together. We kijken uit naar verdere samenwerking met Erik als CCO en lid van de Raad van Bestuur.”

"Sinds juli 2022 is Marije met haar ervaring en resultaatgerichte mentaliteit een sterke en verfrissende aanwinst voor de Raad van Bestuur. We hebben er het volste vertrouwen in dat Marije het bedrijf kan leiden. Wij feliciteren Marije met haar nieuwe rol als CEO en kijken er naar uit om samen met haar, Erik en Jasper het bedrijf verder te ontwikkelen", voegt Peter toe.

Erik Oostwegel: "Sinds ik van de TU Delft kwam, ben ik toegewijd aan dit bedrijf dat advies- en ingenieursdiensten levert op het hoogste niveau en zich richt op positieve impact voor mens en milieu. Tien jaar als CEO, was voor mij een moment om te reflecteren. Dit is dan ook het juiste moment voor mij om het CEO-stokje over te dragen aan Marije en tegelijkertijd deel uit te blijven maken van de Raad van Bestuur. Als Chief Commercial Officer zal ik me meer richten op markten en klanten. Mijn felicitaties aan Marije en ik kijk er naar uit om met haar en Jasper samen te werken in deze nieuwe setting."

Marije Hulshof: "Ik ben vereerd om de rol van CEO van Erik over te nemen. We zetten vol in op de uitvoering van onze Stronger25 strategie. Wij werken in een volatiele wereld die tegelijkertijd vol kansen zit en als Royal HaskoningDHV wij zijn uitstekend gepositioneerd om onze klanten te helpen en tegelijkertijd een positieve impact te hebben. Daar zet ik me voor in, samen met alle getalenteerde collega’s in ons fantastische bedrijf."

Vanaf 4 april bestaat de Raad van Bestuur uit:

• Marije Hulshof, CEO

• Jasper de Wit, CFO

• Erik Oostwegel, CCO

Cloudian BW - week 11/12-2023 Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023
ALSO CTV BW 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!