Floris Hulshoff Pol - 20 maart 2023

Hewlett Packard Enterprise koopt hybrid cloud specialist OpsRamp

Hewlett Packard Enterprise koopt hybrid cloud specialist OpsRamp image

Hewlett Packard Enterprise (HPE) heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor de overname van OpsRamp, een bedrijf voor IT Operations Management (ITOM) dat IT-infrastructuur bewaakt, observeert, automatiseert en beheert. cloudresources, workloads en applicaties voor hybride en multi-cloudomgevingen, inclusief de toonaangevende hyperscalers. Gartner schat dat ITOM een markt van ongeveer 39 miljard dollar is.

Door de hybride oplossing voor digitaal operationeel beheer van OpsRamp te integreren met het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform – en dit te ondersteunen met HPE-services – wordt de operationele complexiteit van multi-vendor en multi-cloud IT-omgevingen in de openbare cloud, colocaties en op locatie. De technologie van OpsRamp – die detectie, monitoring, automatisering en oplossing van gebeurtenissen biedt met kunstmatige intelligentie voor IT-operaties (AIOps) – biedt end-to-end zichtbaarheid, waarneembaarheid en controle in hybride en multi-cloud IT-omgevingen. Deze mogelijkheden omvatten multi-vendor computing, netwerken en opslag, samen met cloudresources, containers, virtuele machines en applicaties. Volgens IDC gebruikt 64% van de ondernemingen meerdere cloudproviders; het vermogen om de wildgroei van IT-activiteiten in heterogene cloudomgevingen te beheren, wordt steeds belangrijker.

"Klanten beheren tegenwoordig verschillende cloudomgevingen, met verschillende operationele IT-modellen en tools, wat de kosten en complexiteit van digital operations management drastisch verhoogt", zegt Fidelma Russo, Chief Technology Officer van Hewlett Packard Enterprise. “ De combinatie van OpsRamp en HPE zal deze barrières wegnemen door klanten een geïntegreerd edge-to-cloud-platform te bieden dat IT-domeinen van meerdere leveranciers en meerdere clouds effectiever kan beheren en transformeren. Deze overname bevordert het leiderschap van HPE in de hybride cloud en breidt het bereik van het HPE GreenLake-platform uit naar IT Operations Management.”

Het HPE GreenLake edge-to-cloud-platform – de basis van de hybride cloudervaring

Het HPE GreenLake-platform biedt klanten en partners een uniforme hybride cloudervaring en eenvoudige toegang tot cloudservices. Met de toevoeging van de diensten van OpsRamp kunnen nieuwe en bestaande HPE-klanten die te maken hebben met steeds complexere multi-vendor IT-systemen en workloads efficiënter IT-investeringen beheren en incidenten sneller oplossen. Organisaties profiteren van één platform van waaruit ze hun hybride cloudomgeving kunnen automatiseren, orkestreren en bedienen.

De OpsRamp-mogelijkheden breiden het HPE-serviceportfolio uit - over advies-, operationele en HPE GreenLake beheerde services - naar het leveren van end-to-end ondersteuning voor hybride en multi-cloud IT-omgevingen. Met dit aanbod kunnen klanten hun heterogene cloudomgevingen effectiever beheren, hun bedrijfskosten drastisch verlagen en de algehele IT-ervaring voor gebruikers verbeteren. Mogelijkheden omvatten de consolidatie van tools van meerdere leveranciers; handmatige processen automatiseren en stroomlijnen met AIOps; en het aanzienlijk verbeteren van het oplossen van incidenten met monitoring en waarneembaarheid.

OpsRamp, met hoofdkantoor in San Jose, Californië, maakte deel uit van de durfkapitaalinvestering van Hewlett Packard Pathfinder in 2020. OpsRamp levert een hybride platform voor digitaal operationeel beheer dat duizenden klanten over de hele wereld ondersteunt bij het moderniseren en verlagen van de kosten van hun digitaal operationeel beheer.

“De integratie van OpsRamp's hybride oplossing voor digitaal operationeel beheer met het HPE GreenLake-platform biedt een ongeëvenaard aanbod voor organisaties die willen innoveren en gedijen in een complexe wereld met meerdere clouds. Partners en het kanaal zullen ook een cruciale rol spelen bij het verbeteren van hun as-a-service-aanbod, aangezien ondernemingen op zoek zijn naar een uniforme aanpak om hun activiteiten van de edge tot de cloud beter te beheren”, aldus Varma Kunaparaju, CEO van OpsRamp. " We kijken ernaar uit om de schaal en het bereik van HPE's wereldwijde go-to-market-engine te benutten om ons unieke aanbod te leveren en zijn enthousiast over deze reis die voor ons ligt als onderdeel van HPE."

Tegenwoordig ondersteunt HPE GreenLake meer dan 65.000 klanten, voedt het meer dan twee miljoen verbonden apparaten en beheert het meer dan één exabyte aan data bij klanten over de hele wereld.

Integratie en beschikbaarheid van HPE-portfolio

De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van het fiscale jaar HPE 2023 worden afgerond, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen en andere gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De technologie van OpsRamp wordt geïntegreerd met het HPE GreenLake-platform, is standalone as-a-service beschikbaar en ingebed in HPE's computer-, opslag- en netwerkoplossingen.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!