Witold Kepinski - 20 maart 2023

Cloudfest 2023 is gestart in Europa-Park Resort

Cloudfest 2023 is gestart in Europa-Park Resort image

In het Europa-Park Resort in Duitsland, vlakbij Frankrijk en Zwitserland, worden duizenden bezoekers verwacht op Cloudfest, een vakbeurs en conferentie voor de cloud- en hosting-industrie. De deelnemers van CloudFest komen uit meer dan 80 landen om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op hun vakgebied. Zaterdag 25 maart opent het zomerseizoen van het attractiepark en zijn reguliere bezoekers weer van harte welkom. Er zijn enkele honderden Nederlanders aanwezig die maandagavond 20 maart samenkwamen tijdens de Dutch Night @ Cloudfest in Hotel Castillo Alcazar.

Sinds 2003 combineert CloudFest boeiende lezingen, discussierondes over de thema's cloud en hosting, eersteklas entertainment en de mogelijkheid om te netwerken. Dit jaar ligt de focus op ‘het opbouwen van een veilige cloud’. Niet alleen presenteren 120 bedrijven op de beursvloer hun oplossingen hiervoor, ook in lezingen staat dit thema centraal. Zo zullen twee zogeheten ‘key-holders’ aan het woord komen. Samen met 19 andere personen bewaken zij de kernfuncties van het internet. Tijdens Cloudfest leggen ze uit hoe ze de wereld behoeden voor ‘digitale storingen’. Voor een andere lezing is namens de anonieme groep ‘Cyber Partisans” uit Wit-Rusland woordvoerder Yuliana Shemtovets aanwezig. In haar presentatie gaat ze in op de strijd van de hacktivisten, eerst tegen de eigen regering maar sinds de inval in Oekraïne ook tegen de Russische infrastructuur. De groep ontwikkelt eveneens tools waarmee demonstranten veilig kunnen communiceren.

In de avonduren gaat het CloudFest verder met een uitgebreid entertainmentprogramma. Onder andere staan enkele netwerk-evenementen en een BierFest op het programma.

Op zaterdag 25 maart start het officiële parkseizoen. In de week ervoor vindt het CloudFest plaats. Jaarlijks worden in Europa-Park zo'n 1.300 evenementen voor bedrijven en organisaties georganiseerd. Hiervoor is de afdeling Confertainment verantwoordelijk. Deze naam is een samentrekking van de woorden 'conferences' en 'entertainment'. Naast een attractiepark met meer dan 100 attracties en een waterpark kan Confertainment ook gebruik maken van tientallen evenementlocaties, diverse theaters, 6 themahotels, 300 artiesten en eigen cateringfaciliteiten.

Europa-Park is gelegen in het Zwarte Woud. Het is niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook het op een na best bezochte park van Europa. Europa-Park is al acht keer op rij uitgeroepen tot beste park ter wereld! In het park zijn 15 Europese landen tot in de kleinste details nagebouwd. Verdeeld over deze themagebieden bevinden zich de meer dan 100 (!) attracties en shows. Geen enkel ander attractiepark heeft zo’n groot aanbod. Achtbaanliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Er staan er maar liefst 13. Voor de bezoekers die het rustiger aan willen doen, staat er dagelijks 24 uur show op het programma. Vanaf eind 2019 beschikt Europa-Park ook over een gigantische Waterwereld: Rulantica. Aan de rand van het park staan 6 bijzondere themahotels. Avontuurlijker overnachten? Dat kan in de ingerichte tipitenten, huifkarren en blokhutten of op de camping.

 

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
ALSO BW 03-06-2024 tm

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!