Witold Kepinski - 21 maart 2023

Sopra Steria en Ordina bereiken overeenstemming rond overname

Sopra Steria en Ordina bereiken overeenstemming rond overname image

Sopra Steria, een Europese speler op het gebied van technologie, bekend om zijn advies, digitale diensten en softwareontwikkeling en Ordina, de digitale zakenpartner die technologie en marktkennis bundelt -hoe haar klanten een voorsprong te geven, zijn verheugd gezamenlijk aan te kondigen dat zij een voorwaardelijke overeenkoms hebben bereikt over een aanbevolen openbaar bod dat door Sopra Steria zal worden gedaan op alle uitgegeven en uitstaande gewone aandelen in de kapitaal van Ordina voor 5,75 euro in contanten per aandeel. Dit vertegenwoordigt een totale vergoeding van ongeveer 518 miljoen euro.

De combinatie creëert een voorkeurspartner in de BeNeLux IT-consultancy-industrie, waardoor de transformatie naar een digitale zakenpartner wordt versneld, zo melden de twee partijen.

Ordina's CEO Jo Maes wordt verantwoordelijk voor de gecombineerde BeNeLux-regio.

Na goedkeuring voor deze overrname wordt een integratiecomité in BeLux opgericht onder leiding van de CEO van Ordina en ondersteund door Michel Lorgeré, de huidige CEO van Sopra Steria BeNeLux, om een succesvolle integratie te verzekeren.

Leanix BW 19 febr tm 17 maart 2024 Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29
Infinity IT BN start 2 feb

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!