Witold Kepinski - 23 maart 2023

Accenture neemt industrieel AI-bedrijf Flutura over

Accenture neemt industrieel AI-bedrijf Flutura over image

Accenture heeft ingestemd met de overname van het industriële bedrijf voor kunstmatige intelligentie (AI) Flutura, met het hoofdkantoor in Bangalore, India. De voorwaarden van deze deal zijn niet bekendgemaakt.

Flutura zal de industriële AI-diensten van Accenture versterken om de prestaties van fabrieken, raffinaderijen en toeleveringsketens te verbeteren, terwijl het klanten ook in staat stelt hun netto nuldoelen sneller te bereiken.

Accenture is van plan om de mogelijkheden van Flutura beschikbaar te maken voor klanten in de energie-, chemische, metaal-, mijnbouw- en farmaceutische industrie.

De ongeveer 110 professionals van Flutura zijn gespecialiseerd in industriële data science-diensten voor fabrikanten en andere kapitaalintensieve bedrijven. Het AI-platform biedt zelfbedieningsoplossingen voor geavanceerde analyses. De oplossingen helpen proces-, activabeheer- en betrouwbaarheidsengineeringteams bij het beoordelen, voorspellen en verbeteren van de activaprestaties, betrouwbaarheid, doorvoer en energie-efficiëntie van productie- en productiefaciliteiten. Industriële ingenieurs en datawetenschappers kunnen ook snel digitale modellen van industriële activa ontwikkelen op het AI-platform van Flutura, dat gegevens verwerkt van ongelijksoortige IT- en operationele technologiesystemen.

Lees meer hier.

Doe mee met Dutch IT Cloud Survey 2023 BW vierkant tot 31 mei 2023 AWS Summit Amsterdam tm 30 mei 2023
SLTN liggend

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!