Wouter Hoeffnagel - 24 maart 2023

Thijsen kiest voor HP Indigo 6K digitale pers

Thijsen kiest voor HP Indigo 6K digitale pers image

Drukwerkspecialist Thijsen, een expert op het gebied van etiketten met drie vestigingen in Nederland, nam onlangs de nieuwe HP Indigo 6K digitale pers in gebruik. De installatie is het begin van een nieuwe relatie met HP. Thijsen wil met de digitale pers sneller drukwerk kunnen leveren aan klanten.

Thijsen beschikt over vestigingen in Geldermalsen, Uden en Tilburg. Het bedrijf kent meer dan 125 jaar ervaring in het verzorgen van drukwerk en is nog steeds een familiebedrijf. Walter Thijsen, directeur van Thijsen: “Onze missie is om impactvol drukwerk te maken. Ons doel is daarom om niet de standaard te leveren maar drukwerk dat een grote indruk achterlaat en hierbij maatwerk te leveren wat de klant ondersteund in diens communicatie.”

Diverse oplossingen voor uiteenlopende sectoren

Met een aanbod in zowel offset, prints en etiketten levert Thijsen een keur aan oplossingen voor diens diverse klantenbestand. Het bedrijf bedient veel verschillende sectoren en is vertegenwoordigd in onder andere de retailsector en het onderwijs. Voor deze klanten verzorgt Thijsen drukwerk in zowel hele grote als kleine oplagen, waarbij het bedrijf de klant van A tot Z bijstaat in ondere andere productie, nabewerking en opslag en daarnaast de mogelijkheid biedt voor een custom made website.

Consumenten zien deze etiketten onder andere terug op flacons wasmiddel maar ook op verpakkingen voor diervoeding en levensmiddelen. Thijsen biedt hiervoor oplossingen voor zowel machinaal bestikkeren voor bijvoorbeeld de levensmiddelenbranche als handmatig productetiketten aanbrengen voor onder meer opdrachtgevers in de retailsector.

Digitale pers vervangt drie aparte machines

Om de veelzijdige klantenkring van Thijsen goed te kunnen bedienen zijn HP en Thijsen onlangs een nieuwe samenwerking aangegaan. De installatie van de HP Indigo 6k digitale pers in Uden is de eerste installatie binnen deze nieuwe klantrelatie. De keuze viel op HP’s oplossing omdat Thijsen hiermee het hele productgamma kon vervangen waar eerst drie aparte machines voor nodig waren. Bovenal was het bedrijf positief te spreken over het uitstekende kwaliteitsniveau van de afdrukken van de pers.

De nieuwe installatie bevalt Thijsen goed. De vele mogelijkheden van de digitale pers worden goed benut en bieden Thijsen de mogelijkheid om te kunnen drukken op vrijwel alle materialen en zo hun klanten optimaal te kunnen voorzien in oplossingen.

Snel kleine tot middelgrote oplagen verwerken

De HP Indigo 6K digitale persen zijn ontworpen om de productiviteit te verhogen dankzij de mogelijkheid om snel kleine tot middelgrote oplagen te kunnen verwerken. De pers is tevens uitermate geschikt voor het drukken van etiketten op verschillende soorten materialen waarbij de gebruiker verzekerd is van een hoge kwaliteit en een kosteffectieve oplossing.

Met de HP Indigo 6K digitale pers beschikt Thijsen ook een duurzame oplossing. De persen zijn ontworpen om restafval te minimaliseren en daarnaast biedt HP een georganiseerd proces voor het terugsturen en hergebruiken van onderdelen om circulariteit te stimuleren. 

PrintOS

Thijsen maakt ook gebruik van PrintOS. Dankzij PrintOS heeft Thijsen inzicht in de beschikbare capaciteit en heeft het de mogelijkheid om het verbruik en het onderheid te monitoren. Het is daarnaast mogelijk om, als een probleem zich voordoet, online mee te kijken voor een oplossing.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!