Floris Hulshoff Pol - 27 maart 2023

Alteryx lanceert analytics automatiseringsplatform in de cloud

Alteryx lanceert analytics automatiseringsplatform in de cloud image

Alteryx, een analytics automation organisatie, organiseert op 20 april 2023 de Alteryx Analytics Cloud Launch Benelux in samenwerking met data & analytics bureau Infotopics. De Alteryx Analytics Cloud is het eerste uniforme end-to-end analytics automation platform, dat bedrijven helpt om alle gebruikers binnen de onderneming in staat te stellen beter geïnformeerde beslissingen te nemen met hun data. De lancering vindt plaats tijdens een live event in Utrecht, iedereen kan zich aanmelden via https://infotopics.nl/

De beschikbaarheid van nieuwe Alteryx-oplossingen in de cloud betekent dat gebruikers alleen een browser nodig hebben om toegang te krijgen tot inzichten, met een setup die kan worden gedaan in minuten in plaats van dagen. Een gamechanger in de markt, aldus Jeroen Jacobs, data consultant bij Infotopics: “Het werken in de cloud is een oplossing voor elke organisatie die op een professionele manier met data wil werken. Met het Alteryx Cloud Platform kan nu iedereen binnen dezelfde organisatie werken vanuit één platform, op een simpele en veilige manier. Daarnaast is het platform schaalbaar, wat het zeer geschikt maakt voor grote of snelgroeiende organisaties.”

De verwachting is dat het werken in de cloud gaat leiden tot een versnelling in datagedreven werken. De low-code/no-code mogelijkheden maken het voor elke gebruiker makkelijk om inzichten te verkrijgen die helpen bij het aanpakken van de moeilijkste bedrijfsproblemen. Dat zorgt ervoor dat werken met data toegankelijk wordt voor elke zakelijke gebruiker, en niet alleen maar voor data analisten of IT-teams.

"Voorbij zijn de dagen dat alleen selecte teams toegang hadden tot analytics", zegt Suresh Vittal, chief product officer van Alteryx. "Terwijl we de volgende fase van onze cloudgroei versnellen, brengen onze nieuwe innovaties analytics naar iedereen, zodat in elk bedrijf elke medewerker - van data-engineers en IT tot line of business-gebruikers - in staat kan stellen data-geïnformeerde beslissingen te nemen met behulp van analytics-automatisering."

De drie cloudproducten van het Alteryx Cloud Platform
De Alteryx Analytics Cloud bestaat uit een suite van drie cloudproducten: Designer Cloud, Alteryx Auto Insights en Alteryx Machine Learning.

Alteryx Auto Insights is een oplossing die het analyse proces automatiseert. Deze AI-gedreven virtuele analist stelt zelfstandig alle mogelijke datavragen en gebruikt alleen de beste inzichten voor rapportages.
Alteryx Machine Learning biedt een laagdrempelige manier om Automated Machine Learning (AutoML) toe te passen. Door verschillende voorspellende modellen te creëren en met elkaar te vergelijken kan een organisatie een inschatting maken van de impact van bepaalde beslissingen.
De Alteryx Designer Cloud brengt de vertrouwde Designer-ervaring naar de browser, zodat iedereen, waar dan ook, kan werken aan zijn of haar workflows.

Alteryx Cloud Launch Benelux: gratis event in Utrecht
Data- en analytics bureau Infotopics organiseert in samenwerking met Alteryx op 20 april 2023 de Alteryx Cloud Launch Benelux in Utrecht. Het programma start om 12:00 uur en is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van het Alteryx Cloud Platform. Het programma bekijken kan via: https://analytics.infotopics.nl/events/alteryx-cloud-launch-benelux.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Dutch IT Golf Cup BN tm 16-09-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!