Floris Hulshoff Pol - 27 maart 2023

Dell verbetert flexibel samenwerken met nieuwe hardware en software

Dell verbetert flexibel samenwerken met nieuwe hardware en software image

Dell presenteert met de vernieuwde Latitude laptops, Precision workstations en Optiplex desktops nieuwe hardware waardoor professionals nog beter kunnen samenwerken. Vanuit huis of op kantoor, de nieuwe hardware van Dell tilt connectie en samenwerkingen naar een hoger niveau.

Dell ziet het als een uitdaging om de beperkingen die werkervaringen belemmeren op te lossen. Met die visie ontwikkelt Dell innovaties binnen zijn hardware en software portfolio. Het bedrijf vernieuwde het commerciële portfolio met nieuwe ontwerpen, nieuwe samenwerkingsfuncties en nieuwe prestatieniveaus. Naast de laptops en workstations is ook het desktopgamma vereenvoudigd en is er een nieuwe monitor toegevoegd aan het portfolio. Met als ultieme doel ervoor zorgen dat bedrijven hun doelstellingen halen en de dagelijkse last van IT-afdelingen verlichten. 

Verbeterde hardware
Het nieuwe aanbod van Dell brengt design, productiviteit, betrouwbare prestaties en naadloze samenwerking samen. De vernieuwde Latitude-reeks bevat geavanceerde functies voor audio- en videosamenwerking, duurzame materialen en batterij besparende micro-LED-toetsenbordtechnologie:

De ultrapremium Latitude 9440 is een 2-in-1 met een ontwerp dat is geïnspireerd op de XPS-lijn. De Latitude 9440 kreeg een strakke en vereenvoudigde uitstraling. Hij is geschikt voor een executive, consultant of verkoper en is uitgerust met ‘s werelds eerste haptische samenwerkingstouchpad voor een meer immersive, aanpasbare vergaderervaring. De microfoon aan/uit, camera aan/uit, scherm delen en chatfuncties zijn binnen handbereik op het touchpad tijdens Zoom-gesprekken, met Microsoft Teams-functionaliteit die later dit jaar komt. De 2-in-1 bevat bovendien machinaal bewerkt aluminium voor een eersteklas uitstraling en een nieuw toetsenbord met bredere toetsen zonder tussenruimtes, bekend als zero-lattice, waardoor werken de hele dag comfortabel is.

De compacte Latitude 7340 en 7440 Ultralights zijn gemakkelijk mee te nemen voor wie van de ene naar de andere vergadering gaat. Beide laptops wegen ongeveer 1 kilogram en zijn ondanks hun lage gewicht toch duurzaam. Nu beschikbaar met een 5MP camera en respectievelijk een 14-inch en een 13,3-inch schermformaat, zijn het ‘s werelds kleinste en lichtste premium commerciële laptops. Ideaal voor een productieve werkplek met mobiel gemak.

De vernieuwde Precision workstations zijn ontworpen voor ontwerpers, ingenieurs en andere professionals die het maximale van hun hardware verwachten. Deze apparaten geven prioriteit aan prestaties en grafische mogelijkheden om grafisch intensieve applicaties en software uit te voeren, op kantoor, in de studio of onderweg. Alle mobiele en vaste Precision workstations zijn verbeterd met de nieuwste 13e generatie Intel Core processoren en NVIDIA RTX Ada Generation Laptop GPU’s.

De Precision 5480 is voorzien van prestatieverbeteringen van processor tot grafische kaart en verder. Maar daar blijft het niet bij: Dell voegde ook een 16-inch mobiel workstation toe aan de 5000-serie.

De Precision 5680 heeft de kleinste 16-inch voetafdruk ter wereld, maar levert geweldige prestaties, met tot Intel Core i9 (45W), tot 64GB DDR5-geheugen met de NVIDIA RTX 5000 Ada grafische Generation Laptop GPU. De Precision 5680 biedt nog meer vermogen en immersive ervaringen met het 16:10 beeldscherm en tot UHD+ met PremierColor in een stijlvol, lichtgewicht pakket. Omdat graphics veel vermogen vragen, is koeling uitermate belangrijk voor de Precision 5680. Daarom voegde Dell zijn gepatenteerde Dual Opposite Outlet ventilatortechnologie toe. Zo kan het systeem complexe workflows en intensieve applicaties aan. Met een HDMI-poort, een SD-kaartsleuf van volledig formaat en een optionele smartcardlezer beschikken ontwerpers en technici over de betrouwbare en veilige tools om hun werk uit te voeren.

Dell vernieuwde ook het bredere Precision portfolio – van de instapniveau 3000 Series mobiele workstations tot de krachtigste Precision 7000 Series mobiele, tower en rack workstations. Ze profiteren allemaal van ISV-certificeringen. Dus voor wie experimenteert met 2D- of 3D-workflows of wie een gespecialiseerde power user is die de grenzen van technologie wil verleggen: de Precision workstations hebben de prestaties, snelheid en betrouwbaarheid om ideeën tot leven te brengen.

Drie decennia van constante desktop innovatie hebben geleid tot een nieuw OptiPlex portfolio. Dell luisterde naar de feedback van klanten en maakte de Optiplex desktops eenvoudiger om te configureren, aan te schaffen en te beheren. Het portfolio is vereenvoudigd zodat klanten snel het systeem kunnen kiezen op basis van hun behoeften aan werkruimte en prestaties. Kies bijvoorbeeld tussen ruimtebewuste ontwerpen en minimalistische bureauopstellingen met een reeks prestatieopties, of kies voor de uitbreidbaarheid en prestaties van een desktoptoren. 

Dell maakte het gamma ook intelligenter en gemakkelijker voor IT-beheerders om meerdere of zelfs duizenden apparaten te beheren met een nieuwe enkele BIOS-instelling, waardoor IT kostbare tijd overhoudt. Het paradepaardje is de OptiPlex All-in-One, die comfort en stijl biedt in een strak design en wordt geleverd met ingebouwde functies voor samenwerking, beveiliging en privacy. 

Een verbonden ecosysteem
Een moderne werkopstelling vereist zowel software als ecosysteemoplossingen rond de pc, zodat productiviteit efficiënt gemaximaliseerd kan worden. 

De nieuwe Dell UltraSharp 49 Curved USB-C Hub Monitor is ontworpen voor professionals die multiscreen productiviteit verwachten. Een ultra breed scherm – een 49-inch dubbele QHD gebogen monitor waarmee je je beeldscherm in twee 27-inch QHD-partities kunt splitsen – voor nog meer vrijwel naadloze multitasking. Met het scherm is het mogelijk om content van twee pc’s tegelijk aan te sluiten en weer te geven op één monitor. De IPS Black-paneeltechnologie met contrastverhouding 2000:1 biedt twee keer meer kleurcontrast dan conventionele IPS over een brede kijkhoek. De USB-C hubmonitor biedt een scala aan connectiviteitsopties die laptops tot 90W van stroom voorzien en een 2,5GbE-verbinding leveren via de ingebouwde Ethernet-poort. Tot slot beschikt de monitor over ComfortView Plus voor een beter oogcomfort en de geïntegreerde pop-out functie biedt snelle toegang tot poorten zodat externe apparaten gemakkelijk kunnen worden aangesloten. Bekijk hier een video van de Dell UltraSharp 49 Curved USB-C Hub Monitor (U4924DW).

Nieuwe software verbetert de gebruikerservaring
Dell ziet ook de software niet over het hoofd. De nieuwste versie van Dell Optimizer breidt de intelligentie van de pc uit naar de rest van het ecosysteem. Hiermee kunnen gebruikers beeldschermen en randapparatuur gemakkelijker beheren in één interface. Ook de intelligente audiomogelijkheden op de pc’s kregen een upgrade. De functie voor echo-onderdrukking onderdrukt storende echo’s voor iedereen in het gesprek en de bewaking van de spraakkwaliteit waarschuwt met een pop-up wanneer de spraakkwaliteit slecht is. 

Extra aandacht voor duurzaamheid en beveiliging
Dell kijkt voortdurend naar manieren om te moderniseren en klanten op deze cruciale gebieden tegemoet te komen.

Duurzaamheid: Dell blijft innoveren en investeren in duurzaam ontwerp voor alle producten en verpakkingen. Het gebruik van aluminium met lage koolstofuitstoot wordt uitgebreid met meer gerecycled materiaal naar een groter deel van het portfolio, waaronder de Latitude 9440 en Precision 5680, en later dit jaar naar de Latitude 7000 serie. Het percentage post-consumer gerecycled materiaal werd verhoogd om de milieueffecten van de meest duurzame Latitude-laptopserie, de Precision 3000-serie workstations en de nieuwste commerciële monitoren verder te beperken. Bovendien kan de ‘stille modus’ binnen de instellingen voor thermisch beheer van Dell Optimizer tot 18% energiebesparing opleveren.

Beveiliging en beheerbaarheid: Dell richt zich op het ontwerpen van de veiligste commerciële pc’s in de branche en het creëren van een vertrouwde werkruimte met hardware- en softwarebescherming. Dit omvat een samenwerking met CrowdStrike, een beveiligingsaanbod voor de supply chain van hardware en beheerde detectie- en responsdiensten om klanten te helpen omgaan met beveiligingsdreigingen. Dell zorgt er ook voor dat de apparaten zo eenvoudig mogelijk te beheren, in te zetten en te gebruiken zijn.

Ga voor meer informatie over de nieuwste producten naar de perskit.

Beschikbaarheid

Latitude 9440 is binnenkort verkrijgbaar.

Latitude 7340/7440 Ultralight, 7340/7440/7640 en Latitude 5340/5440/5540 zijn beschikbaar vanaf 23 maart.

Mobiele werkstations uit de Precision 3000-serie zijn vanaf 23 maart beschikbaar.

Precision 5480 is beschikbaar op 20 april.

Precision 5680 is verkrijgbaar op 18 mei.

Precision 5860 Tower is verkrijgbaar op 11 april.

Mobiele werkstations uit de Precision 7000-serie zijn verkrijgbaar op 23 maart.

Precision 7960 Rack en Tower zijn verkrijgbaar op 11 april.

Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!