Martijn Kregting - 28 maart 2023

Magentazorg vervangt domotica met slimme sensor Kepler Night Nurse

Magentazorg vervangt domotica met slimme sensor Kepler Night Nurse image

Magentazorg gaat haar huidige domotica vervangen met apparatuur van Kepler. Uiterlijk in juni 2024 zijn de 12 verpleeghuiszorglocaties van Magentazorg voorzien van de slimme sensor van Kepler Night Nurse én zijn daarnaast alle medewerkers opgeleid om de software te bedienen. Magentazorg levert zorg voor mensen met dementie, korsakov, parkinson, gerontopsychiatrie en CVA- en revalidatiezorg in Noord-Kennemerland.

Met de nieuwe domotica van Kepler Night Nurse stelt Magentazorg de veiligheid van haar cliënten te willen waarborgen, een betere nachtrustgeven en hun bewegingsvrijheid optimaliseren. Ook kunnen zorgverleners met het systeem de urgentie van een alarm beter inschatten. Daardoor neemt het aantal valse alarmen voor personeel af én kunnen collega’s elkaar sneller oproepen bij een ongeval. Dat komt niet alleen de gezondheid van de cliënt ten goede, maar vermindert ook de werkdruk bij het personeel, verwacht Magentazorg.

Kepler Night Nurse is een oplossing die 24/7 cliënten in hun kamer monitoort met behulp van slimme sensors. Daarmee detecteert het systeem een onverwachte beweging of val en ziet het wanneer een cliënt de kamer verlaat. Daarnaast detecteert de slimme sensor risicovolle situaties, zodat Kepler Night Nurse ook dient als preventie bij valgevaarlijke cliënten. De zorgmedewerkers kunnen na een alarm via de sensor digitaal in de kamer kijken en direct de urgentie inschatten.

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5
Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BN V6

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!