Floris Hulshoff Pol - 28 maart 2023

Pensioenfonds Wolters Kluwer implementeert Lumera-oplossing

Pensioenfonds Wolters Kluwer implementeert Lumera-oplossing image

Lumera, een insurtechbedrijf dat zich inzet voor de digitale transformatie van de levensverzekerings- en pensioensector, deelt de succesvolle implementatie van een nieuwe polisadministratie-oplossing voor de Stichting Pensioenfonds Wolters Kluwer Nederland (SPWKN). SPWKN is een pensioenfonds voor Nederlandse werknemers en gepensioneerden van Wolters Kluwer (EURONEXT: WKL), een wereldleider op het gebied van professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, fiscaal & accounting, financiële en corporate compliance, wet- en regelgeving, bedrijfsprestaties en ESG-sectoren. Het fonds heeft in totaal ongeveer 7.400 deelnemers en activa met een beheerd vermogen van 1 miljard euro. 

Deze investering door SWPKN maakt deel uit van een belangrijk moderniseringsinitiatief met als doel een efficiëntere polisadministratie met nieuwe digitale diensten voor de deelnemers. De nieuwe oplossing ondersteunt ook de nieuwe wetgeving, die ingrijpende veranderingen met zich meebrengt voor het Nederlandse pensioenstelsel en een enorme impact heeft op pensioenfondsen.  

‘Ons administratieplatform had een update nodig en we zouden deze beslissing ook zonder het nieuwe pensioenstelsel hebben genomen. De komende hervormingen maakte dit alleen maar urgenter,’ zegt Krista Nauta, directeur van SPWKN. 

Aan de hand van een gedetailleerde RFP verkende SPWKN de markt voor haar nieuwe administratieoplossing. Het fonds wilde een bewezen oplossing, op basis van moderne technologie. Eén die de functionaliteit biedt om zowel het huidige als het nieuwe pensioenstelsel te ondersteunen. Ook was een bekwame implementatiepartner nodig, die samenwerkt met het PWKN-team voor een veilige en snelle uitrol.  

Na een diepgaande evaluatie van diverse beschikbare opties koos SPWKN voor Lumera AxyLife. De uitrol werd begin februari afgerond na een implementatieperiode van zes maanden. 

‘We voelen ons vereerd dat SPWKN ons selecteerde om hun modernisering van de polisadministratie te ondersteunen en de pensioenhervorming samen aan te pakken. Dit bewijst de kracht van het aanbod van Lumera, dat berust op geavanceerde technologie en onze uitgebreide ervaring binnen de sector,’ zegt Jeroen Elbertse, Managing Director, Lumera Nederland. 

‘We zijn heel blij met Lumera en hun benadering van onze belangrijkste vereisten. Daarbij draaide het om een succesvolle samenwerking tijdens de implementatiefase, met als resultaat een goed werkende oplossing. Lumera heeft onze verwachtingen echt waargemaakt,’ zegt Krista Nauta. 

Het Nederlandse pensioenstelsel staat bekend als een van de beste ter wereld en is tweede op de ranglijst van de Mercer Global Pension Index van 2022. Met activa die in totaal 1,71 biljoen bedragen, zet de Nederlandse pensioensector bovendien de toon in de Europese Unie (cijfers uit 2022, De Nederlandsche Bank). 

Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V5 Axians 11-06-2024 tm 18-06-2024 BW V6
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!