Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2023

Socotra sluit zich aan bij Mendix ISV-programma

Socotra, leverancier van end-to-end IT-oplossingen voor de verzekeringsbranche, sluit zich aan bij het Mendix ISV-programma. Het Mendix ISV-programma is beschikbaar voor partners in alle sectoren om hun activiteiten uit te breiden en hun domeinexpertise ten gelde te maken met het verkopen van klantgerichte oplossingen.

Socotra sluit zich aan bij Mendix ISV-programma image
"Met ons ISV-programma kunnen partners met diepgaande branche-expertise oplossingen creëren die gericht zijn op de unieke behoeften en pijnpunten van elke sector, of het nu gaat om banken, financiële dienstverleners, verzekeraars, productiebedrijven, retailers of organisaties in de publieke sector", aldus Jethro Borsje, hoofd ecosysteem solutions officer bij Mendix. “Met de technologie van Mendix kan Socotra snel oplossingen leveren die verzekeraars meer flexibiliteit en controle over hun bedrijf geven.”

Connected Core

Socotra staat bekend om zijn Connected Core: het cloud-native administratiesysteem voor verzekeringspolissen dat wordt verbeterd door geïntegreerde API-enabled partners. Dit is de basis van Socotra CorePlus, een end-to-end oplossing die verzekeraars de flexibiliteit en snelheid biedt die nodig zijn om te concurreren in de huidige dynamische markt.

"Onze missie is om de verzekeringssector te bevrijden van de rigide, fragiele en maatwerktechnologieën uit het verleden", zegt Dan Woods, CEO van Socotra. “Onze Socotra Connected Core vormt de ruggengraat van het beheer van een verzekeringsbedrijf. Het CorePlus-aanbod, inclusief de Underwriting Workbench- en Distribution Management-oplossingen, gebouwd met Mendix-technologie, betekent een uitbreiding van onze Connected Core.”

De CorePlus Underwriting Workbench- en Distribution Management-oplossingen zijn kant-en-klaar verkrijgbaar en sluiten aan op de Connected Core. Verzekeraars kunnen ze aanpassen naar hun eigen wensen. Socotra CorePlus stroomlijnt applicaties en processen door te automatiseren, beslissingen te versnellen en de menselijke maat te versterken. Ook bevat het functionaliteiten voor een holistische kijk op partners en een efficiëntere manier om die relaties te beheren.

De Underwriting Workbench- en Distribution Management-oplossingen van Socotra richten zich op de uitdagingen waar veel verzekeraars mee te maken hebben, waaronder het omgaan met gefragmenteerde en inefficiënte processen. Het helpt in situaties waarin data zich in meerdere silo's bevinden, waardoor het ophalen van informatie en het vinden van antwoorden traag en omslachtig is. De Underwriting Workbench fungeert als een controlepaneel voor acceptatietools en -processen, waardoor de efficiëntie en effectiviteit worden verbeterd. Verzekeraars hebben ook moeite om op de hoogte te blijven van de prestaties van hun partners. Met de Distribution Management-oplossing kunnen zij deze relaties inzichtelijk beheren.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO BN start week 21

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!