Witold Kepinski - 30 maart 2023

Schneider Electric maakt winnaars IT Partner Awards bekend

Schneider Electric heeft de jaarlijkse IT Partner Awards uitgereikt aan de partners en distributeurs die in 2022 het meest in het oog sprongen. Dit jaar vielen X-ICT BV, Bechtle Nederland, Bechtle Hoofddorp, Azerty BV, UniCool BV, E-TEC Power Management BV en Ingram Micro BV in de prijzen.

Schneider Electric maakt winnaars IT Partner Awards bekend image

De Schneider Electric IT Parter Awards worden sinds 2019 uitgereikt aan partners en distributeurs uit het mySchneider IT-partnerprogramma die een bijzondere bijdrage hebben geleverd. Dit jaar zijn de awards uitgereikt in 8 categorieën. Nieuw in deze partner awards is de categorie Power Specialist of the Year.

Sebastian Born, VP Secure Power bij Schneider Electric: “We zijn trots op de diversiteit en professionaliteit van de partners en distributeurs binnen het Schneider Electric partner-ecosysteem. De winnaars van dit jaar zetten zich iedere dag maximaal in om het beste werk te leveren voor onze eindklanten.”

Nieuw: Schneider Electric Ecommerce Partner Program
Tijdens het evenement kondigde Schneider Electric ook het nieuwe Schneider Electric Ecommerce Partner Program aan. Dit nieuwe programma voorziet e-commercepartners van de laatste branche-updates, nieuws en evenementen zodat ze op de hoogte blijven van de steeds veranderende markt. Bovendien hebben partners toegang tot een eCommerce Transformation & Activation Manager die hen kan helpen de juiste strategieën te ontwikkelen om hun succes te maximaliseren. Het programma biedt uitgebreide trainingen, van businessgroei tot duurzaamheid, om partners te helpen de concurrentie voor te blijven. Tot slot krijgen partners als beloning voor hun inzet toegang tot een reeks partnercompensatie-opties, waaronder marketingfondsen, kortingen en sell-out acties.

De winnaars van de Schneider Electric IT Partner Awards 2022 zijn:

Power Specialist of the Year
Genomineerden: E-TEC Power Management, X-ICT, Zwart Techniek
Winnaar: E-TEC Power Management

Project Win of the Year
Genomineerden: ARP Nederland, T&S Klimmaattechniek, UniCool en X-ICT
Winnaar: X-ICT (Project VistaPrint)

Cooling Partner of the Year
Genomineerden: T&S Klimaattechniek, UniCool
Winnaar: UniCool

Digital & Services Partner of the Year
Genomineerden: ARP Nederland,Bechtle Hoofddorp, Dustin, Lasent, X-ICT
Winnaar: Bechtle Hoofddorp

Ecommerce Partner of the Year
Genomineerden: ARP Nederland, Azerty, Bechtle Nederland, Dustin, KommaGo
Winnaar: Azerty

IT Solutions Provider of the Year
Genomineerden: Bechtle Nederland, H&R Bussines Solutions, KommaGo, X-ICT
Winnaar: X-ICT

Fastest Growing Partner of the Year
Genomineerden: Bechtle Nederland, Felton, Forehand, Rahi, Storm Systems, Zwart Techniek
Winnaar: Bechtle Nederland

IT Distributor of the Year
Genomineerden: Also Nederland, Copaco, Ingram Micro, TD SYNNEX
Winnaar: Ingram Micro

Meer informatie over de winnaars:

Power Specialist of the Year: E-TEC Power Management BV
De winnaar van de allereerste Power Specialist of the Year Award is E-TEC Power Management BV. E-TEC is de specialist voor het ontwerpen, implementeren en onderhouden van noodstroom aggregaten, UPS-systemen en verdelers. Hoe complex het vraagstuk ook is, het engineeringteam bij E-TEC weet altijd een oplossing te vinden.

Project Win of the Year: X-ICT BV
Deze award wordt gegeven aan de partner die in staat is geweest het vertrouwen te winnen van een klant met een aanbieding voor een innovatief project met hoogwaardige oplossingen, digitalisering en services. Dit jaar heeft X-ICT BV gewonnen voor het project bij eindklant Vistaprint. De huidige apparatuur in het medium-sized datacenter bij Vistaprint raakte op leeftijd.
Door de energiebesparingsmogelijkheden en de kritische rol van het datacenter is X-ICT met de klant in gesprek gegaan om een goed advies te geven voor de toekomst. X-ICT heeft de gehele IT-infrastructuur beoordeeld, een ontwerp & plan gemaakt waarmee de klant weer jaren met het datacenter vooruit kan en heeft het vervolgens ook mogen opleveren. Er is overal aan gedacht, de koeling, noodstroom, stroomdistributie, 24/7 monitoring op afstand en het onderhoudsplan. De klant is volledig van A tot Z ontzorgd.

Cooling Partner of the Year: UniCool BV
De Cooling Partner Award of the Year Award is gewonnen door UniCool BV. UniCool laat zien dat ze de expert zijn die ervoor zorgt dat uw datacenter of serverruimte draait zoals het moet. En dat werpt zijn vruchten af. Het aantal nieuwe klanten van UniCool blijft groeien. Adviseurs, installateurs, eindklanten, system integrators en re-sellers kunnen allemaal aankloppen bij UniCool voor het bouwen van koeloplossingen, het beheren van de systemen en een goed advies op maat.

Digital & Services Partner of the Year: Bechtle Hoofddorp
Dit is het derde jaar dat de Digital & Services Partner of the Year Award wordt uitgereikt aan partners die de digitalisering van activiteiten stimuleren. Bechtle Hoofddorp is dit jaar uitgeroepen tot de winnaar. Er is gekeken naar een breed aantal criteria die klanten ondersteunen bij hun digitale transformatie, waaronder het aantal assets under management en software-contracten. Deze erkenning is gebaseerd op de totale prestatie die Bechtle Hoofddorp heeft laten zien op alle beoordeelde punten.

Ecommerce Partner of the Year: Azerty BV
De award voor Ecommerce Partner of the Year gaat dit jaar naar Azerty BV. Zij lieten niet alleen een grote omzetgroei zien, maar scoorden ook goed op de criteria van het nieuwe Ecommerce partnerprogramma, zoals inzage in de eigen APC-voorraad en -marktaandeel. Daarnaast hebben ze een goed marketingplan met focus op retargeting actions, een APC brandshop, uitgebreide productcontent en zetten ze social media goed in.

IT Solution Provider of the Year: X-ICT BV
De award voor IT Solution Provider of the Year gaat dit jaar naar X-ICT BV. Het bedrijf ging ook vorig jaar jaar met de voorloper van deze categorie (Edge Computing Partner of the Year) naar huis. X-ICT onderscheidde zich door de groei in Edge-projecten met oplossingen waarbij het hele Schneider-portfolio, Rack, PDU, UPS, Software en Services wordt meegenomen. Ook is X-ICT goed bekend met resources zoals de LEC (Local Edge Configurator) om systemen te configureren. Bovendien maakten de medewerkers gebruik van het trainingsprogramma voor de IT Solution Provider certificering.

Fastest Growing Partner of the Year: Bechtle Nederland
Bechtle Nederland is de winnaar in de categorie Fastest Growing Partner of the Year. Een prestatie die onder andere gebaseerd is op het bereiken van de Elite partnerstatus na de vernieuwing van het partnerprogramma in 2022. Het bedrijf heeft goed gebruik gemaakt van de aangeboden trainingsmogelijkheden van het programma. Verder hebben zij gedurende 2022 een mooie omzetgroei laten zien met bijna een verdubbeling ten opzichte van 2021.

In deze categorie een eervolle vermelding voor Zwart Techniek BV. Ook Zwart Techniek heeft zich als partner sterk ontwikkeld en dong mee naar de winst. Een jury-beoordeling was noodzakelijk; doorslaggevend in de uiteindelijke einduitslag was dat Bechtle op 3 van de 4 beoordelingscriteria het beste scoorde van alle genomineerden in deze categorie.

IT Distributor of the Year: Ingram Micro BV
Ingram Micro BV wint dit jaar voor het vierde jaar op rij de award voor IT Distributor of the Year. Ook in 2022 heeft dit bedrijf een grote groei laten zien. Daarnaast hebben zij zeer proactief de marketing opgepakt als team, wat resellers dagelijks merken in het contact. Zij zijn creatief en verrassend met de inzet van incentives om hun ROI te behalen.

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!