Witold Kepinski - 30 maart 2023

Airbus zet gesprekken over overname Atos Evidian on hold

Na zorgvuldige afweging is Airbus tot de conclusie gekomen dat de mogelijke verwerving van een minderheidsbelang van 29,9% in Evidian in de huidige context en onder de huidige structuur niet doorgaat. Airbus bevestigt daarom dat het de gesprekken, gestart in februari 2023, met betrekking tot de mogelijke verwerving van een minderheidsbelang van 29,9% in Evidian niet langer zal voortzetten.

Airbus zet gesprekken over overname Atos Evidian on hold image

Airbus en Atos blijven echter andere mogelijke opties bespreken en werken verder aan het strategische en technologische partnerschap op lange termijn tussen Airbus en Evidian, dat het potentieel heeft om aanzienlijke waarde te creëren voor beide bedrijven.

Atos neemt kennis van het besluit van Airbus om niet langer door te gaan met de gesprekken die het in februari 2023 was begonnen met betrekking tot de mogelijke verwerving van een minderheidsbelang van 29,9% in Evidian.

Atos bevestigt dat het samen met Airbus andere opties zal onderzoeken en zal voortgaan met het werk aan het strategische en technologische partnerschap op lange termijn tussen Airbus en Evidian, dat het potentieel heeft om significante waarde te creëren voor beide bedrijven, met de bedoeling deze ter overweging voor te leggen aan de raad van bestuur van directeuren.

NTT BW start 31-5 TM 14-6 Open Line BW 06-06 tm 13-06-2023
ALSO CTV BW en BN 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!