Wouter Hoeffnagel - 30 maart 2023

Bloomberg: Microsoft treft schikking met Europese partijen rondom Azure

Microsoft treft een minnelijke schikking met drie Europese organisaties die bij de Europese Commissie hebben geklaagd over de werkwijze van het bedrijf omtrent zijn clouddiensten Azure. De partijen beschuldigden Microsoft van concurrentievervalsing.

Bloomberg: Microsoft treft schikking met Europese partijen rondom Azure image

Bloomberg meldt dat Microsoft op korte termijn een schikking treft met de partijen. Het gaat om OVHcloud, Aruba Networks en een Deense belangenorganisaties van cloudproviders. Zij stellen dat Microsoft misbruik maakt van zijn dominante marktpositie bij de verkoop van softwarelicenties. Via de licenties zou de Amerikaanse techgigant zijn eigen clouddiensten Azure oneerlijk voordelen geven ten opzichte van concurrerende diensten. Het bedrijf zou onder meer oneerlijke prijsvoorwaarden hanteerden.

De partijen dienden een jaar geleden een klacht in bij de Europese Commissie. Bloomberg meldt dat Microsoft dicht bij een schikking zit met de drie partijen. Zij zouden op basis hiervan hun klacht intrekken.

Microsoft is ook doelwit van een klacht van een vierde partij. Zo beschuldigt Cispe, dat Europese cloudproviders en Amazon Web Services vertegenwoordigt, Microsoft eveneens van concurrentievervalsing. Deze klacht is vooralsnog niet van tafel; Cispe wil volgens Bloomberg dat alle partijen profiteren van een eventuele schikking met Microsoft.

Trend Micro BW week 20 rm 23-2023 Cloudian BW - week 11/12-2023
ALSO CTV BW en BN 23-05-2023 t/m 30-05-2023

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!