Wouter Hoeffnagel - 31 maart 2023

Mogelijk gegevens gelekt pensioenfonds PME via marketingbureau

Ook pensioenfonds PME is mogelijk getroffen door het datalek bij diverse marketingbureaus. Daarbij lijken ook inkomensgegevens te zijn uitgelekt. Hoeveel mensen zijn getroffen is onduidelijk.

Mogelijk gegevens gelekt pensioenfonds PME via marketingbureau image

PME beheert de pensioenen van bijna 350.000 werknemers uit de metaal- en technologische sector. Ook gegevens van het pensioenfonds zijn mogelijk uitgelek, waarschuwt oprichter van Ransomwared Erik Westhovens. 

Naast de naam en adresgegevens van klanten zijn mogelijk ook salarisgegevens uitgelekt. Eerder meldden onder meer CZ, Heineken, NS en VodafoneZiggo al getroffen te zijn door het lek.

Westhovens: "Nederland is wel opgeschrikt door het datalek bij een marketingbureau en een van haar toe leveranciers. Naast Vodafone/Ziggo bleek ook data van NS en nog enkele andere bedrijven gelekt te zijn en regent het aangiftes van datalekke. Maar die van PME pensioenfonds spant wat mij betreft dus wel de kroon. Naast de naam en adres gegevens deelt het pensioenfonds ook salarisgegevens. Bijgaand screenshot komt van PME Pensioenfonds af en heb ik de bedrijfsnaam uitgehaald, maar weet in ieder geval dat als je pensioenfonds PME is, dan ligt ook je inkomen op straat. Wel zo makkelijk voor de hackers omdat ze zo ook wete nwaar wat te halen valt. Leuker kunnen we het niet maken, maar makkelijker wel."

Arctic Wolf BW vierkant Axians BW MAESTRO start 28-9 tm 28-10
SentinelOne bannercampagne BW BN 04-09-2023 tm 31-01-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!