Witold Kepinski - 03 april 2023

Johnson Controls opent nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam

Johnson Controls, speler voor slimme, gezonde en duurzame gebouwen, opent een nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam. Toonaangevende spelers binnen de sector kunnen hier een kijkje achter de schermen nemen en zien hoe OpenBlue-oplossingen en andere belangrijke gebouwoplossingen worden toegepast in een real-time operationele omgeving. Bezoekers kunnen uit de eerste hand ervaren hoe technologie het comfort, de gezondheid en de productiviteit van gebruikers kan verbeteren. Daarnaast zien ze hoe technologie oude en nieuwe gebouwen kan transformeren tot duurzame bedrijfsmiddelen die geld besparen en gemeenschappen helpen om sneller koolstofvrij te worden.

Johnson Controls opent nieuw OpenBlue Innovation Center in Rotterdam image

Het Rotterdam Center is de eerste locatie op het Europese vasteland en de negende die toetreedt tot het groeiende internationale netwerk van OpenBlue Innovation Centers van Johnson Controls. Het centrum biedt bezoekers uit heel Europa een unieke kans om het vlaggenschip van Johnson Controls, OpenBlue, in een volledig operationele en live omgeving te ervaren.

Het Innovation Center in Rotterdam is in real time verbonden met twee vestigingen van Johnson Controls in Rotterdam en Gorinchem. Bezoekers kunnen diverse digitale oplossingen van OpenBlue uitproberen en de impact ervan in actie zien. Er zijn ook enkele geavanceerde, hyper-efficiënte oplossingen van het bedrijf beschikbaar om te testen, waaronder verwarming, ventilatie, airconditioning, branddetectie, beveiliging en gebouwbeheersystemen. OpenBlue verbindt al deze systemen en gebruikt edge computing, cloudconnectiviteit en AI-analyse om het hele gebouw te optimaliseren. Dit helpt om kosten te besparen, de CO2-uitstoot en het energieverbruik te verminderen en de gezondheid en het welzijn van de gebruikers te verbeteren.

Sinds de lancering in 2020 heeft OpenBlue veel erkenning gekregen vanuit de sector en van klanten. Johnson Controls werd onlangs uitgeroepen tot IoT Enterprise Software Company of the Year bij de 2023 IoT Breakthrough Awards. Dit benadrukt de positieve impact die OpenBlue-technologie heeft gehad in gebouwen wereldwijd.

"Ik ben blij met de komst van ons nieuwste OpenBlue Innovation Center naar deze bloeiende stad. Rotterdam ligt op een strategische locatie in Europa en staat erom bekend op veel gebieden voorop te lopen in technologische vooruitgang en innovatie", aldus Daniela Pandrea, General Manager Benelux & Nordics, Building Technologies & Solutions bij Johnson Controls. "We zijn verheugd dat we onze klanten en publieke stakeholders kunnen uitnodigen in dit innovatiecentrum. Zo kunnen ze met eigen ogen zien hoe een slim, gezond en duurzaam gebouw precies werkt. Ook kunnen ze de indrukwekkende resultaten zien die gebouweigenaren kunnen behalen met het uitgebreide portfolio van intelligente gebouwtechnologieën en -oplossingen van Johnson Controls, die in het centrum worden getoond."

“OpenBlue brengt de diverse systemen van het gebouw samen zodat het gebouw naadloos en uniform kan worden beheerd. De realtime verbinding van deze systemen via de OpenBlue Cloud verbetert de efficiëntie, verlaagt de kosten en helpt klanten hun doelstellingen op het gebied van netto nul te bereiken. Dit zijn enkele van de belangrijkste doelstellingen voor veel bedrijven tegenwoordig”, voegt Vijay Sankaran, Vice President en Chief Technology Officer bij Johnson Controls, toe.

Naarmate Johnson Controls zijn technologie en aanbiedingen verder evolueert, zal het Center worden bijgewerkt met de nieuwste ontwikkelingen. Zo wordt het een echt levend toonbeeld van innovatie en biedt het een kennisplatform voor klanten, partners en marktleiders.

Voor Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland, de belangrijkste branchevereniging voor technische dienstverleners en installatiebedrijven in Nederland, biedt deze nieuwe faciliteit nieuwe mogelijkheden voor de lokale bouwsector: “Als we de koolstofuitstoot willen verminderen, is het noodzakelijk dat gebouwen slimmer worden. Gebouwautomatisering en verbonden oplossingen worden daarom steeds belangrijker voor bedrijven van elke omvang, in elke sector. Johnson Controls heeft in Nederland en daarbuiten een sterke reputatie op het gebied van innovatieve gebouwtechnologie. Daarom ben ik erg enthousiast over de opening van dit centrum voor de leden van Techniek Nederland. Dit betekent een nieuw kennisnetwerk dat ons zal helpen de transformatie van duurzame gebouwen in Nederland te bevorderen.”

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
BN en BW Anderswerken 15-05-2024 tm 31-05-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!