Martijn Kregting - 05 april 2023

Brian Duffy aan de slag als CEO van SoftwareOne

De Raad van Bestuur van SoftwareOne Holding AG heeft Brian Duffy aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer (CEO). Met ingang van mei 2023 zal Duffy de huidige CEO Dieter Schlosser opvolgen, die tien jaar actief is geweest bij SoftwareOne. Duffy was eerder bestuursvoorzitter van de Cloud-divisie van SAP. SoftwareOne is een wereldwijde leverancier van software en cloudoplossingen.

Brian Duffy aan de slag als CEO van SoftwareOne image

Daniel von Stockar, voorzitter van de Raad van Bestuur van SoftwareOne, omschrijft Duffy als een IT-veteraan met wereldwijde ervaring en een indrukwekkende staat van verdienste op het gebied van innovatie, zakelijke groei en klantensucces. "We hebben er het volste vertrouwen in dat het hem zal lukken om de volgende groeifase voor SoftwareOne in te luiden en klanten te helpen om optimale waarde uit hun technologische investeringen te putten."

Overstap naar cloud

Duffy stelt dat zijn voorganger met de rest van de organisatie een krachtig wereldwijd software- en cloudplatform en even sterk dienstenaanbod heeft opgebouwd, met een focus op het succes van klanten. "Ik kijk er naar uit om nauw samen te werken met alle wereldwijde collega’s en Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen bij SoftwareOne. Samen zullen we nieuwe manieren vinden om klanten te helpen met het realiseren van alle technologische en economische voordelen die samenhangen met de overstap naar de cloud."

De nieuwe CEO heeft bijna 20 jaar gewerkt bij SAP, meest recent als bestuursvoorzitter van de Cloud-divisie. Hij was onder meer verantwoordelijk voor de ontwikkeling en opschaling van ‘RISE with SAP’, een strategisch initiatief dat ten doel had om klanten aan te sporen om naar de cloud over te stappen. Duffy gaf als bestuursvoorzitter voor Noord-Europa sturing aan alle bedrijfsactiviteiten in die regio, zoals de go-to-marketplanning, verkoopstrategieën en de samenwerking met partners. Daarvoor was hij actief als hoofd Global Strategic Initiatives. Dit team was verantwoordelijk voor de onderhandelingen over belangrijke wereldwijde zakelijke contracten.

Volgende groeifase

“Ik vond het een enorme eer om leiding te mogen geven aan SoftwareOne”, stelt Schlosser bij zijn afscheid. “We hebben de afgelopen jaren tal van successen geboekt. De eer daarvoor komt toe aan alle medewerkers in de 90 landen waarin we actief zijn. SoftwareOne gaat de volgende groeifase in. Dit is een passend moment voor mij om het stokje over te dragen aan een nieuwe topman. Ik zal nauw met Brian samenwerken om een soepele overgang te waarborgen.”

Schlosser trad in 2012 in dienst bij SoftwareOne als COO. Hij was sinds januari 2019 actief als CEO. Hij was verantwoordelijk voor de overname van Comparex, de succesvolle beursgang van SoftwareOne in oktober 2019 en de transformatie van het bedrijf tot een wereldwijde aanbieder van software- en cloudoplossingen. In 2022 verdubbelde de omzet van SoftwareOne tot ruim 1 miljard euro.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!