Wouter Hoeffnagel - 09 april 2023

NTT en SES bieden Edge en Private 5G via satelliet

NTT en aanbieder van contentconnectiviteitsdiensten SES gaan een meerjarige samenwerking aan. De partijen willen NTT's Edge as a Service aan zakelijke klanten leveren via SES-satellieten. Het zorgt voor betrouwbare connectiviteit voor ondernemingen die te maken hebben met pieken in de vraag naar connectiviteit of zich buiten het bereik van vaste terrestrische netwerken bevinden.

NTT en SES bieden Edge en Private 5G via satelliet image

Het aanbod combineert NTT's beheerde Private 5G en Edge Compute met SES's tweede generatie medium earth orbit communicatiesysteem O3b mPOWER. De oplossing is bedoeld voor bedrijven die actief zijn in regio's waar terrestrische netwerken niet beschikbaar zijn en ondernemingen die sterke connectiviteit nodig hebben. Denk daarbij aan sectoren als energie, mijnbouw, maritiem, productie en industrie.

Dekking met meer dan 190 landen

Doordat het beheer en eigendom bij de klant ligt, biedt de gezamenlijke oplossing dekking in meer dan 190 landen met public-private roaming. Naast NTT's Private 5G en Edge Compute mogelijkheden, gaat NTT ook use-case consulting en design, applicatieontwikkeling, systeemintegratie, implementatie en managed services leveren. SES levert via O3b mPOWER end-to-end satellietnetwerken die integreren met het aanbod van NTT.

Het Edge-as-a-Service aanbod omvat IoT, Edge Compute en Private 5G-connectiviteit op basis van NTT's infrastructuur. Edge-as-a-Service is een beheerde en geïntegreerde oplossing die de automatisering van bedrijfsprocessen versnelt. Zo kunnen ondernemingen hun applicaties dichter bij de edge kunnen monitoren. Ook zorgt Edge-as-a-Service voor vermindering van de downtime, een verbeterde gebruikerservaring en kostenoptimalisatie.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Vertiv BW 01-07-2024 tm 05-08-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!